ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ


Να σας ρωτήσουμε κάτι; Έχετε κάτσει καμιά φορά να σκεφτείτε τα προβλήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο; Για καθίστε και για πέντε λεπτά και σκεφτείτε! Αν κάτσετε, δε θα προλάβετε να τα μετρήσετε όλα! Είναι πάρα πολλά! Για να μη σας παιδεύουμε, λοιπόν, θα σας τα πούμε εμείς. Είστε έτοιμοι να ακούσετε τα «χάλια» του κόσμου; Αφού είστε, αρχίζουμε!

Πόλεμοι που γίνονται κάθε τόσο για το πετρέλαιο, για οικονομικούς λόγους και για εξουσία. Άνθρωποι σκοτώνονται, τραυματίζονται, μένουν άστεγοι, παιδιά μένουν ορφανά και πολλοί γίνονται πρόσφυγες.

Η πείνα και , οι αρρώστιες που «σκοτώνουν»  ανθρώπους  στις φτωχές και  αναπτυσσόμενες χώρες.
   Η μεγάλη ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες.

Η ανεργία που απασχολεί πολλούς ανθρώπους και ιδίως τους νέους.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα εργοστάσια , τα αυτοκίνητα, ακόμα κι από εμάς τους ίδιους.

Η σπατάλη των φυσικών πόρων (νερό, πετρέλαιο, κ.ά.) και ενέργειας.

Η καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών (π.χ. παιδική εργασία, παιδιά των φαναριών).

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο μας. Τι θα μπορούσε όμως να γίνει για να λυθούν;
Τα κράτη θα μπορούσαν να λύνουν τις διαφορές τους με διπλωματικό τρόπο. Έτσι δε θα χρειαζόταν να κάνουν μεγάλες σπατάλες, για να αγοράζουν όπλα. Με τα χρήματα που θα εξοικονομούσαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να αναπτυχθούν στη γεωργία, στη βιομηχανία, να χτίσουν νοσοκομεία, σχολεία κ.λ,π.
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξασφαλίζουν εργασία για τους πολίτες τους και ιδίως για τους νέους. Οι έμποροι των ναρκωτικών θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται αυστηρά.
Πρέπει να πάρουμε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος (φίλτρα στα φουγάρα των εργοστασίων, βιολογικοί καθαρισμοί, αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον κ.ά.). θα μπορούσαμε να κάνουμε ανακύκλωση, ακόμα να μην πετάμε τα σκουπίδια μας κάτω αλλά στους κάδους.
Να μη σπαταλάμε φυσικούς πόρους Οι πλούσιοι και ισχυροί θα πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών και να μην τους εκμεταλλεύονται. Το ίδιο και ο καθένας από εμάς.
Μπορούμε όλοι μας να συνεισφέρουμε ένα μικρό ποσό στους οργανισμούς (Ερυθρός Σταυρός, UNICEF, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Χαμόγελο του Παιδιού, κ.ά.) οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους όλου του κόσμου που έχουν ανάγκη.
Μπορείτε κι όλοι εσείς, με τον τρόπο σας, να βοηθήσετε στο να γίνει Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ


Οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης

 


               

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος