Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ


ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια. Τραβήξαμε κλήρο και χωριστήκαμε σε ζευγάρια. Μετά διαγωνιστήκαμε μεταξύ μας και από το κάθε ζευγάρι έβγαινε ο νικητής ή η νικήτρια. Περάσαμε πολύ ωραία εκείνη τη μέρα και θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη.

Παίξαμε δύο ώρες χωρίς τσακωμούς και προβλήματα και ξεχάσαμε την καθημερινότητα του σχολείου.
Στον τελικό νικητές αναδείχτηκαν ο Στέλιος Σεμερτσίδης, ο Μόντι Τσουλλχάι και ο Αβραάμ Τοπούζης, τους οποίους χειροκρότησαν όλα τα παιδιά.

Οι μαθητές της Ε΄ ΤάξηςΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου έγινε στο Σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τη γιορτή οργάνωσαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Τα παιδιά διάβασαν ποιήματα, έπαιξαν το θεατρικό «Το σκετς» του Θοδωρή Παπαϊωάννου και τα παιδιά της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τραγούδησαν τραγούδια αφιερωμένα στη μέρα αυτή.

Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας και αρκετοί γονείς, που ήρθαν να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παιδιών.ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, μετά τη δοξολογία, έγινε και πάλι η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού όπως γινόταν τα παλιότερα χρόνια. Την παρέλαση παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές, η αντιδήμαρχος κ. Παπαδοπούλου και πολύς κόσμος.
Μετά την παρέλαση στο χωριό, αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από το σημαιοφόρο και τους παραστάτες εκπροσώπησαν το Σχολείο μας στην παρέλαση της Σκύδρας.ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑΣτο μάθημα της Γλώσσας και στην ενότητα «Χρήσιμες οδηγίες» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης έβαψαν τα δικά τους κόκκινα αυγά ακολουθώντας τις οδηγίες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους τα διακόσμησαν με ποικίλα σχέδια και χρώματα.


 


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Καθώς πλησίαζαν οι μέρες του Πάσχα οι μαθητές της Γ΄ τάξης, στην ώρα των Τεχνικών, στολίσαμε τις λαμπάδες μας.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Στο μάθημα της Γλώσσας και στα πλαίσια της ενότητας «Πάσχα» οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης φτιάξαμε τα δικά μας παραδοσιακά μπισκότα. Προμηθευτήκαμε τα υλικά, φέραμε λεκάνες για το ζύμωμα, πλάστες για το άπλωμα της ζύμης, κουπ πατ με διάφορα σχήματα, ταψιά για να βάλουμε τα μπισκότα, φορέσαμε τις ποδιές μας και ξεκινήσαμε.

Μέσα σε λίγη ώρα τα μπισκότα μας ήταν έτοιμα για ψήσιμο. Σ’ αυτό μας βοήθησε η γειτόνισσά μας στο σχολείο κυρία Γεωργία Νερατζίδου που την ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά της. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Δοκιμάσαμε εμείς, προσφέραμε στους δασκάλους αλλά και σ’ όλα τα παιδιά των άλλων τάξεων και του νηπιαγωγείου.
Αν θέλετε να μας μιμηθείτε ιδού η συνταγή.

Υλικά
2 ποτήρια του νερού αραβοσιτέλειο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι σουσάμι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι, που τα προσθέτουμε μετά. Ζυμώνουμε, απλώνουμε τη ζύμη, την κάνουμε λεπτή και με τις κουπ πατ φτιάχνουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (αντί να το βουτυρώσουμε μπορούμε να το καλύψουμε με λαδόκολλα) και τα ψήνουμε στους 180ο C για 20 – 30 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!