Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ


25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Στις 23 Μαρτίου στο Νηπιαγωγείο τιμήσαμε τους ήρωες του 1821 με τη γιορτούλα μας. Παίξαμε το θεατρικό «Ελευθερία ή θάνατος», τραγουδήσαμε και χορέψαμε. Τη γιορτή παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και συγγενείς των παιδιών.


Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ25η Μαρτίου, διπλή γιορτή για τον ελληνισμό. Δύο Ευαγγελισμοί σε μια μέρα. Ο ένας μας ανήγγειλε τον ερχομό του Θεανθρώπου, ο άλλος τον ερχομό της λευτεριάς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέχτηκε αυτή η μέρα για τον γιορτασμό της Εθνικής μας γιορτής. Η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της χριστιανοσύνης – ταυτίστηκε με την αρχή της επανάστασης – παρόλο που η ουσιαστική αρχή της έγινε πολύ νωρίτερα – γιατί και συμβολική σχέση έχουν, αλλά και γιατί η σπίθα που δημιούργησε την έκρηξη ήταν η πίστη.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου οι μαθητές της Δ΄ της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, σαν ένα ευλαβικό μνημόσυνο στο μεγάλο ’21 και στους ήρωές του, παρουσίασαν το χρονικό του αγώνα, το οποίο συνόδεψαν με ποιήματα, ιστορικά κείμενα και τραγούδια, για να μας δώσουν ένα … ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Τη γιορτή μας παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και πολλοί γονείςΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ηρώο του χωριού δοξολογία στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 και έγινε κατάθεση στεφανιών. Στη συνέχεια έγινε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον κεντρικό δρόμο, την οποία παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές και αρκετός κόσμος. Μετά το τέλος της παρέλασης ο σημαιοφόρος μαζί με τους παραστάτες μετέβησαν στη Σκύδρα, για να πάρουν μέρος στην κεντρική παρέλαση μαζί με της σημαίες από όλα τα σχολεία του δήμου μας.