Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ


ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας «έστησαν» με πολύ μεράκι το Λαογραφικό τους Μουσείο στη δεύτερη αίθουσα του Νηπιαγωγείου με διάφορα παλιά αντικείμενα (κουζινικά σκεύη, γεωργικά εργαλεία, διακοσμητικά, νομίσματα, τον πάγκο του τσαγκάρη κ.ά.) τα οποία τους παραχώρησαν συγγενείς και φίλοι, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ένας μικρός θησαυρός περίμενε τους μεγαλύτερους, για να τους ξυπνήσει μνήμες, και τους νεότερους, για να τους φέρει σε επαφή με το παρελθόν.

Το Μουσείο μας, το οποίο λειτούργησε από τις 15 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, το επισκέφτηκαν όλες οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και ξεναγήθηκαν από τους μαθητές και το δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης. Την επισκέφτηκαν επίσης αρκετοί μαθητές που τώρα πηγαίνουν στο Γυμνάσιο, πολλοί γονείς και οι Σχολικοί μας σύμβουλοι κ. Τάρρη Ελισάβετ και Φανιόπουλος Χριστόδουλος. Τα σχόλια όλων ήταν εξαιρετικά για την προσπάθεια των παιδιών αλλά και για την ξενάγησή τους. Υπήρξαν μάλιστα και προτάσεις για τη δημιουργία ενός μόνιμου Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί περισσότερες ώρες (βλέπετε το δικό μας λειτουργούσε τις μέρες λειτουργίας του Σχολείου και από τις 12.00 έως τις 13.15, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου) και όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περισσότερα αντικείμενα. Η ιδέα είναι καλή, αλλά πρέπει κάποιοι άλλοι (τοπικοί φορείς) να αναλάβουν την πραγματοποίησή της.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που επισκέφτηκαν το Μουσείο μας για την επίσκεψη αλλά και για τα καλά τους λόγια.

Όσοι δεν μπόρεσαν να το δουν από κοντά θα μπορέσουν να δουν φωτογραφίες των αντικειμένων, αλλά ακόμα φωτογραφίες και βίντεο από το χώρο του Μουσείου, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας διοργάνωσε την Τετάρτη 23 Μαΐου τουρνουά ποδοσφαίρου για τον εορτασμό 100 χρόνων απελευθέρωσης από τους Τούρκους. Στην περιοχή της Σκύδρας συμμετείχαν 11 ομάδες που ήταν χωρισμένες σε ομίλους. Οι όμιλοι ήταν τρεις. Οι δύο πρώτοι έπαιξαν στο γήπεδο της Σκύδρας και ο τρίτος στο γήπεδο του Λιποχωρίου.

Στον πρώτο όμιλο συμμετείχαν:
1ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ
Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ και
Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΥ

Στο 2ο όμιλο:
2ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ
Δ.Σ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ και
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ.

Τέλος στον 3ο όμιλο συμμετείχαν:
Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ
Δ.Σ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ και
Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ
Για τον 1ο όμιλο έγιναν οι αγώνες:
1ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ – Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ 1 – 1
Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ – Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΥ 0 – 3 (Άνευ Αγώνος, γιατί το Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ δεν κατέβηκε στους αγώνες.
1ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ – Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ 3 – 0 (Α. Α.)
Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ – Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΥ 3 – 1
1ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ – Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΥ 2 – 0
Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ – Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ 0 – 3 (Α. Α.)

Βαθμολογία
Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ 7 βαθμοί (7 – 2)
1ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 7 βαθμοί (6 – 1)
Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΥ 3 βαθμοί
Δ.Σ. ΚΑΛΗΣ 0 βαθμοί

Για τον 2ο όμιλο έγιναν οι αγώνες:
2ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ – Δ.Σ. ΜΑΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 3 – 1
Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ – Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ 2 – 2
Ο αγώνας άρχισε καλά για εμάς. Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα ο Ιωακείμ Ποτουρίδης με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1 – 0. Συνέχισε με πολλά σουτ αλλά ήταν εκτός γηπέδου. Από λάθος της άμυνας των αντιπάλων ο Γιώργος Φαντίδης διεκδίκησε την μπάλα και την έδωσε στον Νεόφυτο Χατζηιωαννίδη που με σουτ έκανε το 2 – 0. Τέλος από λάθη της άμυνας στο 2ο ημίχρονο δεχτήκαμε 2 γκολ, ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος και η ομάδα μας πήρε τον πρώτο της βαθμό.
ΕΠΑΙΞΑΝ: Παναγιώτης Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας), Θεόφιλος Φαντίδης, Βασίλης Κελεσίδης, Στάθης Φαντίδης, Χαράλαμπος Φαντίδης, Νίκος Κελεσίδης, Νεόφυτος Χατζηιωαννίδης, Ιωακείμ Ποτουρίδης και Γιώργος Φαντίδης.
Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ – 2ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 0 – 1
Σ’ αυτόν τον αγώνα είχαμε πολλές φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Αντιθέτως, από λάθος της άμυνας, δεχτήκαμε το 0 – 1. Έτσι τέλειωσε ο αγώνας με ήττα για την ομάδα μας.
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ – Δ.Σ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 – 0
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ – 2ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 3 – 0
Δ.Σ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ – Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ 0 – 2
Η ομάδα μας είχε πολλές φάσεις και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Χαράλαμπος Φαντίδης κατάφερε να σκοράρει και να φτάσουμε στο 0 – 1. Η ομάδα με την αρχή του ημιχρόνου άρχισε επιθετικά. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ο Γιώργος Φαντίδης πέτυχε το 0 – 2 για την ομάδα μας. Έτσι πήραμε την πρώτη μας νίκη.

Βαθμολογία
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ 7 βαθμοί
2ο Δ.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 6 βαθμοί
Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ 4 βαθμοί
Δ.Σ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 βαθμοί

Για τον 3ο όμιλο έγιναν οι αγώνες:
Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ – Δ.Σ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 0 – 0
Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ – Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ 0 – 1
Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ – Δ.Σ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 1 – 0

Βαθμολογία
Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ 6 βαθμοί
Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ 1 βαθμός
Δ.Σ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 1 βαθμός

Οι πρώτες ομάδες από τους τρεις ομίλους έπαιξαν μεταξύ του για να αναδειχτεί ο πρωταθλητής.
Οι αγώνες των τελικών ήταν:
Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ – Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ 1 – 0
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ – Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ 2 – 1
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ – Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ 2 – 0

Η βαθμολογία των ομάδων ήταν:
Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ 6 βαθμοί
Δ.Σ. ΜΑΝΔΑΛΟΥ 3 βαθμοί
Δ.Σ. ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ 0 βαθμοί

Πρωταθλήτρια ήταν η ομάδα του Δ.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ.
Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Φαντίδης Γιώργος, Φαντίδης Στάθης (ΣΤ΄ Τάξη)

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας οργάνωσε Έκθεση Βιβλίου την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Ιουνίου. Την έκθεση επισκέφτηκαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας – αρκετά μαζί με τους γονείς τους – και αρκετά από αυτά αγόρασαν βιβλία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στα πλαίσια της Έκθεσης καλέσαμε τη συγγραφέα Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου, η οποία μας παρουσίασε το βιβλίο της «Η γερακίνα και ο κύκνος». Μας μίλησε για το πώς έγραψε το βιβλίο και για τα μηνύματα που ήθελε να περάσει. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.

Ποια είναι η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στην Παλιά Πέλλα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία και επαίνους. Το 2009, το έργο της "Η γερακίνα και ο κύκνος" απέσπασε το πρώτο βραβείο παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου. Ο "Άγριος Δούναβης" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για μεγάλους, ένα απόσπασμα του οποίου, ως αυτοτελές διήγημα, πήρε τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα το 2008, με τον τίτλο "Το άστρο της αυγής". Και τα δύο βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Μαλλιάρης - Παιδεία", από τον Ιούλιο του 2010.

Η συγγραφέας εργαζόταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στη Μέση Εκπαίδευση και ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα.