Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε ένα τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας.

Το τουρνουά διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας. Πήραν μέρος 380 περίπου παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου με 100 ομάδες.

Το Σχολείο μας συμμετείχε με 2 ομάδες αλλά και δύο κορίτσια της Γ΄ τάξης, την Ανατολή Θεοδοσίου και την Βασιλική Τριγώνη, που συμμετείχαν με την ομάδα του Σκυδραϊκου «ΑΣΤΈΡΙΑ». Η μια ομάδα ήταν το «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ», που το αποτελούσαν ο Απόστολος Παπαθεοδώρου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Ιωακείμ Φαντίδης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, και η άλλη, η «ΝΙΚΗ ΡΙΖΟΥ», που την αποτελούσαν η Ευθυμία Σεμερτσίδου, η Νεφέλη Φαντίδου, η Σοφία Χαράτσιδου και η Ελισάβετ Σιδηροπούλου.

Οι κανονισμοί ήταν οι εξής: Τα δίποντα μετρούσαν για έναν πόντο, τα τρίποντα για δύο πόντους και στα επτά φάουλ οι ομάδες εκτελούσαν από μία βολή. Το παιχνίδι παιζόταν σε μία μπασκέτα.

Το Σάββατο η ομάδα «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ» έπαιξε με την ομάδα των «MAIAMI HEAT» από το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και έχασαν 8 – 15 (ο Απόστολος Παπαθεοδώρου 3 πόντοι, ο Γιώργος Παδόπουλος 4 πόντοι, ο Ιωακείμ Φαντίδης 1 πόντος).

Στην συνέχεια το «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ» έπαιξε με τους «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και νίκησε 14 – 5 (ο Απόστολος Παπαθεοδώρου 4 πόντοι, ο Γιώργος Παδόπουλος 6 πόντοι, ο Ιωακείμ Φαντίδης 4 πόντοι)
Η «ΝΙΚΗ ΡΙΖΟΥ» έπαιξε με τις «HELLCATS» και έχασαν 3 – 16 (Φαντίδου Νεφέλη 2 ποντοι, Σεμερτσίδου Ευθυμία 1 πόντος).

Τα «ΑΣΤΕΡΙΑ»έπαιξαν με τα «3 ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» και νίκησαν 10 – 0 (Βασιλική Τριγώννη 2 πόντοι, Θεοδοσίου Ανατολή 2 πόντους, τους υπολοίπους πόντους τους έβαλαν άλλα κορίτσια που συμμετείχαν στην ομάδα). Επειδή δεν υπήρχαν άλλες ομάδες στην ίδια κατηγορία, τα «ΑΣΤΕΡΙΑ» κατέλαβαν την 1η θέση και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Την Κυριακή το «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ» έπαιξε με τους «ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΥΣ» από το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, έχασαν 9 – 16 (Παπαθεοδώρου Απόστολος 3 πόντοι, Παπαδόπουλος Γιώργος 4 πόντοι, Φαντίδης Ιωακείμ 1 πόντος) και κατέλαβαν την 4η θέση.
Η «ΝΙΚΗ ΡΙΖΟΥ» έπαιξε με τις «MAGIC FEARS» και έχασε 4 – 12 (Χαρατσίδου Σοφία 3 πόντοι, Φαντίδου Νεφέλη 1 πόντος).
Παπαθεοδώρου Απόστολος, Σεμερτσίδου Ευθυμία (ΣΤ΄ Τάξη)
Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ


Το μαγαζάκι στήθηκε με πολύ κέφι από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών. Θα συμπληρώνεται και θα λειτουργεί ανάλογα με τις απαιτήσεις των μαθημάτων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα παιδιά έφεραν διάφορα εμπορεύματα και διακόσμησαν τον πάγκο του μαγαζιού. Ετοίμασαν ετικέτες με τις τιμές και αποφάσισαν να οργανώσουν ομάδες με διάφορες αρμοδιότητες: πωλητές στο ταμείο, οργάνωση του μαγαζιού και παραγγελίες προϊόντων.
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ. έγινε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στο Δημοτικό Σχολείο Ριζού και το Δημοτικό Σχολείο Πετριάς.

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:

1ο ημίχρονο
Στο 3' γκολ για την Πετριά 0 – 1.
Στο 10' σουτ άουτ για το Ριζό.
Στο 14' σουτ άουτ για την Πετριά.
Στο 15' γκολ για την Πετριά 0 – 2.
Στο 18' γκολ για το Ριζό από τον Γιάννη Παπουτσή 1 – 2.
Στο 24' σουτ για το Ριζό στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 29' σουτ για την Πετριά στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 34' γκολ για την Πετριά 1 – 3.
Στο 39' γκολ για το Ριζό από τον Απόστολο Παπαθεοδώρου. 2 – 3.
Στο 41' γκολ για το Ριζό από τον Απόστολο Παπαθεοδώρου 3 – 3.
Στο 43' γκολ για την Πετριά 3 – 4.
Στο 44' γκολ για το Ριζό από τον Απόστολο Παπαθεοδώρου 4 – 4.

2ο ημίχρονο
Στο 52' γκολ για το Ριζό από τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο 5 – 4.
Στο 55' σουτ για την Πετριά στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 62' γκολ για την Πετριά 5 – 5.
Στο 64' γκολ για την Πετριά 5 – 6.
Στο 72' γκολ για το Ριζό από τον Ιωακείμ Φαντίδη 6 – 6.
Στο 78' γκολ για την Πετριά 6 – 7.
Στο 81' κεφαλιά άουτ για το Ριζό.
Στο 82' γκολ για το Ριζό από τον Απόστολο Παπαθεοδώρου 7 – 7.
Στο 84' γκολ για την Πετριά 7 – 7.
Στο 86' γκολ για το Ριζό από τον Απόστολο Παπαθεοδώρου 8 – 8.
Ο αγώνας τελείωσε πρόωρα λόγω διαμάχης ενός παίκτη από την Πετριά και ενός από το Ριζό.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΡΙΖΟΥ: Ανδρεάδης Άκης, Καφτηράνι Ηλίας, Καραμπουγιούκης Κυριάκος, Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπαδόπουλος Λευτέρης, Παπαθεοδώρου Απόστολος, Παπουτσής Γιάννης, Φαντίδης Αντώνης, Φαντίδης Ειρηναίος, Φαντίδης Ιωακείμ, Φαντίδης Χαράλαμπος

Θεοδοσίου Κυριάκος, Παπαθεοδώρου Απόστολος
2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν τον «2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης» (Οκτώβριος 2012-Μάιος 2013) με μορφή διαγωνισμού, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με θέμα: «ο Συναρπαστικός Κόσμος της Εικονογραφήγησης». Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που επικεντρώνεται στο έργο του Αριστοφάνη σε μορφή κόμικ και στην Ομήρου Οδύσσεια σε μορφή graphic novel, με στόχο την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το βιβλίο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης και συζήτησης ενός βιβλίου στη σχολική ομάδα, προσφέροντας αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με τους μαθητές του διαθεματικά, παρέχοντάς τους την ευκαιρία για διερεύνηση, ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων. Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα τμήματα των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, δηλώνοντας συμμετοχή έως τις 26 Οκτωβρίου 2012.

Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Κόμικς αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Υποστηρίζει και ενισχύει το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας των μαθητών που υλοποιεί το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας εξυπηρετώντας τους στόχους του. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον δάσκαλο να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο των κόμικς και υποστηρίζει διδακτικά τα μαθήματα της Ιστορίας και της Μυθολογίας.

Τα έντυπα για κάθε τάξη με τις ερωτήσεις για απάντηση (ερωτηματολόγια) θα βρίσκονται στα σχολεία έως τις 10 Ιανουαρίου 2013. Ο εκπαιδευτικός θα συγκεντρώνει τα συμπληρωμένα-απαντημένα ερωτηματολόγια του τμήματός του. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 29 Μαρτίου 2013. Τα παιδιά που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις θα μπουν σε κλήρωση και 10 παιδιά από κάθε τάξη (συνολικά 40 παιδιά) θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σε όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα δοθούν τιμής ένεκεν για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους από πέντε παιδικά βιβλία, τα οποία θα επιλέξουν από ειδική λίστα.

Οι δύο δημιουργοί, Τάσος Αποστολίδης και Γιώργος Ακοκαλίδης, μπορούν να επισκεφτούν διάφορα σχολεία, εφόσον το δηλώσουν και αφού προηγηθεί συνεννόηση. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης στα σχολεία με τη βοήθεια εμψυχωτών (πάλι κατόπιν συνεννόησης) ενός εκπαιδευτικού διαδραστικού παιχνιδιού για την Οδύσσεια.

Οι Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου μας θα πάρουν μέρος και σ’ αυτό το Μαραθώνιο, όπως και στον περσινό με τα βιβλία της Άλκης Ζέη, με σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το βιβλίο και το να έρθουν σε επαφή με την Οδύσσεια του Ομήρου μέσα από κόμικς.