Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ριζού το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το θεατρικό «Πολεμώντας στην Πίνδο». Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έπαιξαν υπέροχα σαν πραγματικοί ηθοποιοί! Τη γιορτή πλαισίωσε χορωδία την οποία αποτελούσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας!

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από γονείς, γιαγιάδες και παππούδες των παιδιών καθώς και πολλούς χωριανούς, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους μικρούς ηθοποιούς
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Με μεγάλη περηφάνια γιορτάσαμε κι εμείς στο Νηπιαγωγείο τη γιορτή του ΟΧΙ.

Οι γονείς μας χειροκρότησαν το θεατρικό μας για την 28η Οκτωβρίου, τα ποιήματά μας για τη σημεία, τα τραγούδια μας, την κατάθεση στο ηρώο και την παρέλασή μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!
ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος η δοξολογία για τους πεσόντες του πολέμου του 1940 – 41 και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο που βρίσκεται στο προαύλιο του ναού.

Στη συνέχεια, κάτω από έναν υπέροχο ήλιο, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού με τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και, για πρώτη φορά, του Ποντιακού Συλλόγου την οποία παρακολούθησαν όλοι οι χωριανοί. Το μόνο που έλειπε ήταν η μουσική που θα έδινε έναν άλλο τόνο στην παρέλαση. Ελπίζουμε την 25η Μαρτίου να το έχουμε κι αυτό.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ θέλοντας να θυμίσουν στους συμμαθητές τους τα γεγονότα και να τιμήσουν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, οργάνωσαν μια εκδήλωση η οποία περιλάμβανε το χρονικό των τριών ημερών, σκετσάκια, ποιήματα και τραγούδια τα οποία τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου και αρκετοί γονείς των μαθητών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Το σχολείο μας συμμετέχει για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με στόχο:

• την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με την ανάγνωση,
• την αγάπη τους για το βιβλίο,
• την όξυνση της κριτικής τους σκέψης και την αφύπνιση της φαντασίας τους,
• την καλλιέργεια του προβληματισμού σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα,
• τη βελτίωση της γλωσσικής έκφρασης με έμμεσο τρόπο,
• την υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών,
• την ενίσχυση της ικανότητας των μαθητών να κατανοούν κείμενα,
• τη γνωριμία τους με καταξιωμένους συγγραφείς και εικονογράφους.

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης θα διαβάσουν τα βιβλία:

Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα, Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος της Λίνας Μουσιώνη και Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα και θα συζητήσουν για τη Διαφορετικότητα και τα Στερεότυπα.

Τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης θα διαβάσουν τα βιβλία:

Μα πού πήγαν οι νυχτερίδες; της Σύρμως Μιχαήλ, Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ένα τόσο δα λεκεδάκι της Ελένης Σβορώνου και Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα της Ελένης Σβορώνου και θα συζητήσουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα διαβάσουν τα βιβλία:

Αόρατοι Ρεπόρτερ: Η τελευταία συναυλία του Άρη Δημοκίδη, Κόλιν Φίσερ των Άσλεϊ Έντουαρντ Μίλερ και Ζακ Στεντζ και Ρίκο και Όσκαρ, Το μυστήριο του ριγκατόνι του Αντρέας Σταϊνχέφελ και θα συζητήσουν για τη Φιλία και τις Ανθρώπινες Σχέσεις.

Επίσης η Ε΄ τάξη στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας θα ασχοληθεί με την Υγιεινή Διατροφή και η Δ΄ τάξη σε συνεργασία με την Ε΄ στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα «υιοθετήσουν» ένα χώρο στην αυλή του σχολείου και θα φυτέψουν σπόρους λαχανικών για να γνωρίσουν την αξία της αυτάρκειας και της φυσικής καλλιέργειας.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Μιλήσαμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και γράψαμε το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Την ημέρα της Γιορτής του Πολυτεχνείου παρακολουθήσαμε τη γιορτή του δημοτικού σχολείου και καταθέσαμε λίγα λουλούδια στο ηρώο.

Βγήκαμε γύρω από το νηπιαγωγείο, για να γνωρίσουμε τη γειτονιά μας.

Φτιάξαμε το «παλαμόδεντρό» μας με τις παλάμες των παιδιών.

Κάναμε τις μαθηματικές έννοιες πάνω – κάτω – μπροστά – πίσω.

Κάναμε το πάρτι γενεθλίων του Κωστή της Εύης.