Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014 – 2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) διεξήχθησαν ενδοσχολικοί Αγώνες, σε άθλημα ή αθλήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν να αποκομίσουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε τη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Οκτωβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.
Σε πρώτη φάση τα παιδιά παρακολούθησαν ανά δύο τάξεις διάφορα βίντεο σχετικά με τη διαφορετικότητα και ακολούθησε σχολιασμός και συζήτηση.
Στη συνέχεια βγήκαν στην αυλή και, με την επίβλεψη του γυμναστή και των δασκάλων, χωρίστηκαν σε ομάδες για να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ενώ τα μικρά παιδιά έπαιξαν μήλα, σκυταλοδρομίες, πινγκ πονγκ και ποδόσφαορο.
Τέλος οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έφτιαξαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε τόσο διαφορετικοί … Είμαστε τόσο ίδιοι», ενώ τα μικρά παιδιά ζωγράφισαν και έφτιαξαν κολάζ. 
 
ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ


Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση σεισμού με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου μας.
Στις 9.30 π.μ. χτύπησε το πρώτο κουδούνι, το οποίο αποτέλεσε τον συνθηματικό ήχο έναρξης του σεισμού, οι μαθητές καλύφθηκαν κάτω από το θρανίο κρατώντας με το χέρι τους το πόδι του και έμειναν σε αυτή τη θέση μέχρι να τελειώσει ο σεισμός. Με το δεύτερο κουδούνι βγήκαν κάτω από τα θρανία και μπήκαν στη σειρά με επικεφαλής τον ορισμένο «αρχηγό». Με το τρίτο κουδούνι άρχισε η εκκένωση του κτιρίου με τάξη και ψυχραιμία, σύμφωνα με όσα προδιαγράφονται στο Σχέδιο του σχολείου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον προαποφασισμένο χώρο (στην πάνω αυλή), όπου ακολούθησε καταμέτρησή τους.
Μετά από την άσκηση ακολούθησε αξιολόγησή της, αλλά δεν  επισημάνθηκαν προβλήματα ή αδυναμίες στο επί χάρτου Σχολικό Σχέδιο.