Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΡΩΣΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ


Στα πλαίσια της ενότητας Πάσχα του μαθήματος της Γλώσσα και με την αφορμή των άγιων ημερών που έρχονταν κατασκευάσαμε ένα πασχαλινό στεφάνι ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου μας. 
 
Υλικά: 13 αυγά από φελιζόλ, τέμπερες: χρυσή, κόκκινη, μπλε, πράσινη, σομόν, κορδέλες, 60 εκ. σύρμα, πινέλα, ξυλάκια για σουβλάκι.
 
Βήμα 1ο: Στερεώσαμε ένα αυγό σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να βάψουμε. Βάψαμε 3 κόκκινα και 3 χρυσά.
 
Βήμα 2ο: Χωρίσαμε τα άλλα αυγά στα δύο και χρωματίσαμε το ένα μέρος με χρώμα ( μπλέ, πράσινο, κόκκινο) και το άλλο χρυσό. Όταν στέγνωσαν ζωγραφίσαμε ένα πρόσωπο, χέρια και μια ποδιά και τα χρωματίσαμε.
 
Βήμα 3ο: Περάσαμε ένα σύρμα στα 11 αυγά και κλείσαμε τον κύκλο. Κρύψαμε την ένωση με φιόγκο κορδέλας. Κάναμε μικρά φιογκάκια ανάμεσα στα αυγά. Στερεώσαμε τα άλλα 2 αυγά που βάλαμε στο δέσιμο του σύρματος.
 
Και να, το πανέμορφο ρωσικό στεφάνι μας!
Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης
Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙΣτα πλαίσια του προγράμματος «Σχολικοί Κήποι» τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αφού διαμόρφωσαν τους χώρους που είχαν επιλέξει φτιάχνοντας τα «σαμαράκια», έφεραν διάφορους σπόρους (μαρούλι, λάχανο, σπανάκι, ρόκα, κρεμμυδάκια) και έσπειραν. Στη συνέχεια, αφού τα πότισαν, έριξαν επάνω άχυρο. 
Μετά από λίγες μέρες οι σπόροι άρχισαν να γίνονται φυτά. Τα παιδιά αφαίρεσαν το άχυρο, ώστε να μπορέσουν αυτά να αναπτυχθούν. Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη, γιατί είδαν τα φυτά τους να μεγαλώνουν χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση από μέρους τους, εκτός φυσικά από το πότισμα.
 
Δ΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Τα παιδία της Δ΄ και της ΣΤ΄ τάξης στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτισμός και αξία του πολιτισμού» ασχολήθηκαν με το θέμα «Γιορτή της Μητέρας». Έψαξαν στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικές με τη γιορτή, έφτιαξαν κάρτες και έγραψαν ευχές το καθένα ξεχωριστά για τη δική του μητέρα.