Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καλέσαμε με περηφάνια στο σχολείο μας τον Παραολυμπιονίκη σφαιροβόλο κ. Αναστάσιο Τσιου. Πριν έρθει, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο και ένα POWER POINT σχετικά με τους αγώνες που συμμετείχε.
Στη συνέχεια ήρθε και μας μίλησε ο ίδιος για το ατύχημα που του στέρησε το πόδι του, για τους αγώνες που πηρέ μέρος, για τις θέσεις του στους αγώνες, για τα μετάλλια που κέρδισε και για τον τραυματισμό που είχε στους συνδέσμους του ωμού του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και μετά δεν μπορούσε να ξανά κάνει σφαιροβολία. Στο τέλος ο κ. Τσιου μας έδωσε αυτόγραφα.
Μετά ο γυμναστής του σχολείου ο Γρήγορης μας έβαλε να τρέξουμε γύρω από το σχολείο και στο τέλος παίξαμε διαφορά παιχνίδια.
Ηλιάδης Ηλίας, Παπαδόπουλος Μάριος,
Σιδηροπουλος Γιώργος, Φαντίδης Χρηστός (Ε΄ Τάξη)
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 κάθε τάξη διοργάνωσε μια μικρή γιορτούλα για ν’ αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του 1940.
Τα παιδιά της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης είδαν ένα βίντεο ανιμέισον για τον πόλεμο, απήγγειλαν ποιήματα για το «Όχι» και τη «Σημαία», κατασκεύασαν τη δική τους σημαία, ζωγράφισαν για την ειρήνη και τραγούδησαν διάφορα επετειακά τραγούδια «Ο Ντούτσε», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Η Σημαία» κ.ά.
Οι μαθητές της Ε ΄και ΣΤ΄ τάξης είδαν την ταινία: «Οι τελευταίοι του Ρούπελ».
Την 28η Οκτωβρίου έγινε παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το δημαρχείο της Σκύδρας. Εκεί μας περίμενε κυρία Ελένη Γαλίτη και μας μίλησε για το πώς αποκτούμε την ιθαγένεια και πότε, πώς και πού μπορούμε να κάνουμε την πολιτογράφηση. Μόλις μας μίλησε για την πολιτογράφηση και την ιθαγένεια, αρχίσαμε να κάνουμε ερωτήσεις και αυτή με μεγάλη προθυμία απαντούσε στις ερωτήσεις μας. Στο τέλος η κυρία Ελένη και η κυρία Γεωργία Δούπλη μας εκτύπωσαν το Πιστοποιητικό Οικογένειας Κατάστασης του καθενός μας. Αυτό που μας άρεσε ήταν το πώς δούλευαν εκεί.
 
Κυμπίρη Νικολετα, Σγουρέλη Ευτυχία, Σελίδου Ράνια (Ε΄ Τάξη)
17 ΝΟΕΜΒΡΗ


Στα πλαίσια του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης αφού είδαν βίντεο και φωτογραφίες σχετικές με τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη, αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στις ζωγραφιές τους!

Γνώρισαν και μια διαφορετική πολιτεία… την Ντενεκεδούπολη και τους κατοίκους της!! Τον Σαρδέλα, τη Μηλίτσα, τον Βουτυρένιο, τον Οκέι Μπαμ Μπαμ, τον Σοφό, τον Λαδένιο. Γνώρισαν τις περιπέτειές τους και προσπάθησαν να μπουν για λίγο στη θέση τους παίζοντας ένα αυτοσχέδιο θεατρικό.
Οι μαθητές τη Γ΄ και Δ΄ τάξης διάβασαν  το χρονικό για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το βιβλίο «Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο» και είδαν φωτογραφίες σχετικές με την εξέγερση των φοιτητών.

Στη συνέχεια τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας εικόνες όπως τις φαντάστηκαν από την εξέγερση.
Τέλος τραγούδησαν τραγούδια του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης διάβασαν κείμενα από το ανθολόγιο και είδαν βίντεο με τα γεγονότα τη εξέγερσης.
Στο τέλος όλα τα παιδιά του σχολείου πήγαν, με τη συνοδεία των δασκάλων τους στο ηρώο κι απέθεσαν από ένα λουλουδάκι ως φόρο τιμής για τους αδικοχαμένους ήρωες του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η γιορτή τελείωσε με τον «Εθνικό Ύμνο» από τους μαθητές του σχολείου.