Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΠαγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση
27 Απριλίου-3 Μαΐου 2015Η εβδομάδα αυτή ορίστηκε ως Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση! Είναι μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών, οι οποίες πραγματοποιούνται κυρίως από μαθητές σε σχολεία σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο, για να υπενθυμίζουν στους ηγέτες του κόσμου τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και να προωθήσουν το μήνυμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος κάθε παιδιού να έχει πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση πήραν μέρος οι Α΄, Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποιώντας τις δραστηριότητες "Ένα μικρό πειρατικό καράβι" και "Τα παιδιά μας λένε".

Στην αρχή κάθε δάσκαλος/δασκάλα μας διάβασαν ένα πειρατικό παραμύθι για τέσσερα παιδία από διαφορετικές χώρες τα οποία έψαχναν να βρούνε τις χαμένες λέξεις. Το ταξίδι τους κατέληγε στην Νέα Υόρκη, στον Ο.Η.Ε., όπου θα παρέδιδαν ένα κείμενο για την εκπαίδευση. Για το κείμενο αυτό τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄  γράψαμε και ζωγραφίσαμε από μια λέξη για να συμπληρώσουμε το κείμενο των παιδιών. Με την λέξη αυτήν φωτογραφηθήκαμε και τις φωτογραφίες τις στείλαμε στην ACTIONAID για να φτιάξει ένα βίντεο. Στη συνέχεια διαβάσαμε τις ιστορίες των παιδιών αυτών σε ό,τι έχει σχέση με την εκπαίδευση τους.
Σιδηροπούλου ΄Εφη, Σισούρκα Ιωάννα, Ταφάνι Αλεξάνδρα,  Χοτζόλι Στέλλα (ΣΤ΄ Τάξη)
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους η πιο κοντινή ύπαρξη, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί να ακούσει να βοηθήσει να στηρίξει. Είναι ο άνθρωπος που δίνει τη ζωή και μεταδίδει την αγάπη. Για αυτό και η μέρα της γιορτής της έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πάντες, μικρούς και μεγάλους!

Σήμερα λοιπόν που γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου είναι η κατάλληλη ευκαιρία με ένα γλυκό λόγο, ένα θερμό φιλί, ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, ένα μικρό δωράκι, να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να της ευχηθούμε: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ».

Το δικό μας ευχαριστώ στις μανούλες μας.
(Οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης)
19 ΜΑΪΟΥ 2015 ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ


Με αφορμή την ενότητα τις Γλώσσας «Ατυχήματα» κάναμε ένα Power Point για τη σωστή οδήγηση του ποδηλάτου (τι πρέπει να φοράμε όταν οδηγούμε ποδήλατο, τα σήματα που πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να προσέξουμε πριν καβαλήσουμε το ποδήλατό μας), βάλαμε και τις φωτογραφίες που τραβήξαμε και το παρουσιάσαμε στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας την Τρίτη 19 Μαΐου. Την ίδια μέρα η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη πήγαμε βόλτα με τα ποδήλατα στο βουνό, στα μαντριά, μαζί με τον κ. Γυμναστή.

PDF Παρουσίασης
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Την ίδια μέρα είδαμε μια ταινία για την γενοκτονία των ποντίων. Η ταινία αφηγούταν γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή (1919 – 1922), το πώς συμπεριφέρονταν οι Τούρκοι  στους άντρες, πώς τα γυναικόπαιδα και οι γέροι ξενιτεύονταν και υπήρχε και μια μαρτυρία από κάποιον που έζησε τα γεγονότα.
 
Καφτιράνι Ηλίας, Παπουτσής Γιώργος, Τοσουνίδης  Χρήστος (ΣΤ΄ Τάξη)