Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Ξεκίνησε και η καινούρια σχολική χρονιά… Καινούριο σχολείο, καινούριοι φίλοι και καινούρια πράγματα που έχουμε να μάθουμε και φέτος στο νηπιαγωγείο μας. Ξεκινήσαμε με παιχνίδια γνωριμίας και σιγά-σιγά μαθαίνουμε όλο και περισσότερα…

Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για τα γεωμετρικά σχήματα, αφού τα αναζητήσαμε γύρω μας στη φύση, μάθαμε τα ονόματά τους και τα σχεδιάσαμε. Μετά, ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε διάσημους πίνακες σημαντικών ζωγράφων (Kandinsky, Mondrian, Klee, Gray,) που χρησιμοποιούν σχήματα, τα οποία αναγνωρίσαμε και, δουλεύοντας σε ομάδες, τους φτιάξαμε κι εμείς χρησιμοποιώντας ζωγραφική και κολάζ.

Παραμονές 28ης Οκτωβρίου, μιλήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας για τα ιστορικά γεγονότα του πολέμου του 1940, είδαμε φωτογραφίες της εποχής και συζητήσαμε για τον πόλεμο και την ειρήνη. Αφού μάθαμε τραγούδια και ποιήματα για την ελληνική μας σημαία και τη γενναιότητα των Ελλήνων, πραγματοποιήσαμε τη γιορτή μας…

Τις επόμενες ημέρες συζητήσαμε για τα συναισθήματα. Διαβάσαμε παραμύθια και μιλήσαμε για όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς, στα κοντινά μας πρόσωπα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και μας κάνουν να νιώθουμε χαρά, λύπη, θυμό και φόβο. Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε ομάδες και ζωγραφίσαμε για το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά…

Στις 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε εικόνες που δείχνουν πως ζούνε τα παιδιά σε διάφορα μέρη του κόσμου. Διαβάσαμε βιβλία και συγκρίναμε αυτά τα παιδιά, τα σπίτια τους, τα ρούχα τους, τα σχολεία τους και άλλα. Στο τέλος καταλήξαμε πως όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα, που οι μεγάλοι θα πρέπει να τα προστατεύουν: υγεία, αγάπη, σπίτι, φαγητό, καθαρό νερό, καθαρό περιβάλλον, προστασία, ισότητα, παιδεία, φιλία, ειρήνη. Φτιάξαμε και μια αφίσα, για να τα θυμόμαστε…
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΖΩΗ ΜΑΣ..ΜΕ ΑΞΙΕΣ


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης  «Όραμα» σε συνεργασία με τη Σχολ. Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ. Πέλλας κα Τάρη Ελισάβετ και τις διευθύντριες των Δημ. Σχολ. Ριζού, Αρσενίου, Πετριάς και Λουτροχωρίου σεμινάριο με θέμα «Η Ζωή μας… με Αξίες».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως 4 Σεπτεμβρίου και το παρακολούθησαν οι 27 εκπαιδευτικοί  των σχολείων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στη σημαντικότητα των αξιών και την εφαρμογή ανάλογου υλικού στο σχολείο.

Η εφαρμογή του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει σε όλες τις τάξεις του Δημ. Σχολείου με την υποστήριξη από τα στελέχη του κέντρου πρόληψης «Όραμα».
 
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας. Το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι. Γονείς και μαθητές κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Ιωάννης Βασιλειάδης ο οποίος αφού ευλόγησε όλα τα παιδιά ευχήθηκε μέσα από  την ψυχή του… «Καλή δημιουργική χρονιά».
Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Ριζού κος Χαράλαμπος Φαντίδης καθώς και εκπρόσωπος του δήμου ο κος Γιάννης Θεοδοσίου, οι οποίοι ευχήθηκαν στα παιδιά «Καλή σχολική χρονιά!» και «Καλή πρόοδο» προτρέποντάς τα επίσης να ακούν τους δασκάλους τους.

Στο τέλος το λόγο πήρε η διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία-Ελένη Καλαμπάκα, η οποία αρχικά καλωσόρισε τα «πρωτάκια» και ευχήθηκε με τη σειρά της «μια καλή σχολική χρονιά, με την απαραίτητη βοήθεια και συνεργασία μαθητών και γονέων».