Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Ακόμα υπάρχουν στο στόμα μας η γεύση από τα κουλουράκια και τα κεκάκια που ζυμώσαμε, πλάσαμε, ψήσαμε και φάγαμε με τη βοήθεια της κυρίας Ζωγραφιάς και της κυρίας Μαρίας.
Η τάξη του ολοήμερου γέμισε από τις χαρούμενες παιδικές φωνές των παιδιών της Α΄ και Β΄
Τάξης, χεράκια γεμάτα με καρδούλες αστεράκια, δεντράκια και προσωπάκια. Γέμισαν οι καρδούλες μας με αγάπη και τη χαρίσαμε σ’ όλα τα παιδιά του σχολείου.
 
ΤΡΟΥΦΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ


Στα πλαίσια της ενότητας «Έλα στην παρέα μας» του μαθήματος της γλώσσας οι μαθητές της Γ΄ τάξης στις 25 Φεβρουαρίου έφτιαξαν διασκεδάζοντας τρουφομπαλίτσες. Έφαγαν και κέρασαν και μαθητές των άλλων τάξεων.
ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη!!!), αντί για την Παρασκευή πριν την Καθαρή Δευτέρα, διοργανώσαμε αυτή τη χρονιά το πάρτι μασκέ του σχολείου μας.
Πολλά από τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους, ενώ άλλα ήταν απλώς βαμμένα (η κρίση χτύπησε και τις απόκριες). Όλοι όμως ήταν έτοιμοι για χορό και ξεφάντωμα. Ο μπουφές στήθηκε και ήταν τόσο πλούσιος, που περίσσεψαν πολλά εδέσματα τα οποία μοιράσαμε και την επόμενη μέρα. (Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε πολύ τους γονείς για τα εδέσματα που ετοίμασαν ή αγόρασαν, αλλά και για τα αναψυκτικά. Ιδιαίτερα αυτούς  που ετοίμασαν πράγματα για όλο το σχολείο.)
Τις δύο πρώτες απασχολήθηκαν τα παιδιά στην τάξη και στη συνέχεια, αφού πήραν μια πρώτη γεύση του μπουφέ, ρίχτηκαν στο χορό.  Το κέφι ήταν τρελό και σ’ αυτό βοήθησε και η μουσική, η οποία ήταν ξεσηκωτική.
Κάποια στιγμή οι χορευτές – αλλά και οι υπόλοιποι – έπρεπε να ξεκουραστούν και να πάρουν δυνάμεις για το διαγωνισμό μας. Έτσι κάναμε ένα διάλειμμα, για να σερβιριστούν μικροί και μεγάλοι για δεύτερη φορά από το μπουφέ.
Αφού φάγαμε και ξεκουραστήκαμε, ακολούθησε ο διαγωνισμός χορού και αμφίεσης. Κάθε τάξη ανέβαινε στην πίστα και χόρευε το τραγούδι που είχε επιλέξει.
Από το νηπιαγωγείο, που χόρεψε το «Macarena», βγήκε  νικήτρια η Εύη Παπαδαμιανού.
Από την Πρώτη τάξη, που χόρεψε το «Mamacita buena», βγήκε νικήτρια η Γεωργία Σιδηροπούλου.
Από την Δευτέρα τάξη, που χόρεψε το «Σε θέλω εδώ», βγήκε νικήτρια η Πανωραία Συλλέκτη.
Από την Τρίτη τάξη, που χόρεψε το «Gagnam Style», βγήκε νικητής βγήκε ο Ανέστης Κελεσίδης.

Από την Τετάρτη τάξη, που χόρεψε το «Μια καρδιά την έχω» νικήτρια βγήκε η Κική Πλακίδα.

Από την Πέμπτη τάξη, που χόρεψε το «Baby it’s over», αλλά δεν αναδείχτηκε νικητής, γιατί η χορογραφία ήταν ομαδική.
Από την Έκτη τάξη, που χόρεψε κι αυτή το «Mamacita buena», βγήκε νικήτρια η Άννα Μαρία Ορφανίδου.
Μετά το διαγωνισμό οι μικρές τάξεις αποχώρησαν, το πάρτι όμως συνεχίστηκε για αρκετή ακόμα ώρα με τη συμμετοχή των υπόλοιπων τάξεων. Ήταν ένα φανταστικό πάρτι και όλοι διασκεδάσαμε με την ψυχή μας! Να ‘μαστε γεροί για να το κάνουμε και του χρόνου.
 
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Στην ιστορία των λαών είναι μερικές ημερομηνίες που μένουν χαραγμένες με χρυσά μεγάλα γράμματα. Μια τέτοια ημερομηνία στην Ιστορία του Έθνους μας, του Ελληνικού Έθνους είναι και η 25η Μαρτίου 1821.
Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν το χρονικό της επανάστασης του 1821 εμπλουτισμένο με δύο σκετσάκια «Ο Όρκος των Φιλικών» και «Ο θάνατος του Αθανάσιου Διάκου», ποιήματα και τραγούδια που τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης.
Δόξα και τιμή σ’ όλους τους αγωνιστές, σ’ όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να μας παραδώσουν μια πατρίδα ελεύθερη.
Λόγω βροχής την ημέρα της 25ης Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Με τα πρώτα κρύα του χειμώνα ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις αλλαγές του καιρού, τους μήνες και τις εποχές του χρόνου. Φτιάξαμε ομαδικές εργασίες με ζωγραφική και κολάζ που δείχνουν τις αλλαγές της φύσης.

Λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων μιλήσαμε για τα έθιμα στην Ελλάδα. Στολίσαμε την τάξη μας, είπαμε τα κάλαντα στο χωριό και φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Την τελευταία μέρα πραγματοποιήσαμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ανέβασαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Τον Ιανουάριο ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα «Ο εαυτός μου-Το σώμα μου». Συζητήσαμε για το ανθρώπινο σώμα, τη μεσογειακή διατροφή, τη στοματική υγιεινή και τα συναισθήματα. Τα παιδιά δουλεύοντας ομαδικά έφτιαξαν το ανθρώπινο σώμα, την πυραμίδα της Διατροφής, ατομικές κατασκευές για τα δόντια και ζωγράφισαν κανόνες υγιεινής.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας, συζητήσαμε για τέτοιου είδους φαινόμενα, για τα συναισθήματά μας και φτιάξαμε ομαδικά μια αφίσα που αναρτήσαμε στο νηπιαγωγείο.