Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Την Παρασκευή 11 Μαρτίου διοργανώσαμε για ακόμα μια χρονιά το πάρτι μασκέ του σχολείου μας.
Τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές, έτοιμα για χορό και διασκέδαση και φέρνοντας μαζί τους διάφορα εδέσματα και αναψυκτικά για το μπουφέ του πάρτι. (Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε πολύ όλους του γονείς για τα εδέσματα που ετοίμασαν ή αγόρασαν, αλλά και για τα αναψυκτικά. Ο μπουφές ήταν πολύ πλούσιος όπως και πέρσι.)
Από το στήσιμο ακόμα και τη δοκιμή των μηχανημάτων τα παιδιά προσπαθούσαν να χορέψουν, αλλά η μουσική σταματούσε και ξαναξεκινούσε απογοητεύοντάς τα. Όταν όμως άρχισε το μουσικό πρόγραμμα, η πίστα πλημμύρισε από χορευτές. Σ’ αυτό βοήθησε και μουσική – ελληνική και ξένη –, η οποία ήταν ξεσηκωτική.
Κάποια στιγμή οι χορευτές – αλλά και οι υπόλοιποι – πείνασαν. Έτσι κάναμε ένα διάλειμμα, για να σερβιριστούν μικροί και μεγάλοι από το μπουφέ και για να ξεκουραστούν.
Αφού φάγαμε και ξεκουραστήκαμε, ακολούθησε ο διαγωνισμός χορού και αμφίεσης. Κάθε τάξη ανέβαινε στην πίστα και χόρευε το τραγούδι που είχε επιλέξει.
Από το νηπιαγωγείο, που χόρεψε το τραγούδι «Είναι η αγάπη», δεν βγήκε  νικητής, γιατί όλοι τους ήταν υπέροχοι.
Από την Πρώτη τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Η πιο ωραία της Ελλάδας», βγήκε νικήτρια η Τατιάνα Χαρατσίδου.
Από την Δευτέρα τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Το μαγικό χαλί», βγήκε νικήτρια η Αλεξάνδρα Ορφανίδου.
Από την Τρίτη τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Μακαρένα», βγήκαν δύο νικητές. Η  Κατερίνα Σιδηροπούλου και ο Αντώνης Σελίδης.

Από την Τετάρτη τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Hero – παίδες Style», βγήκε νικητής ο Μάριος Πλακίδας.

Από την Πέμπτη τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Το ραβασάκι», δεν αναδείχτηκε νικητής, γιατί η χορογραφία ήταν ομαδική.
Από την Έκτη τάξη, που χόρεψε το τραγούδι «Όλοι μαζί», βγήκε νικήτρια η Βασιλική Τριγώνη.
Το πάρτι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Ήταν φανταστικό! Όλοι χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσης και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας!
 
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


Στα πλαίσια της ενότητας «ΜΟΥΣΙΚΗ» του μαθήματος της ΓΛΩΣΣΑΣ οι μαθητές της Ε΄ τάξης μίλησαν για τα διάφορα μουσικά όργανα, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι και αυτοσχέδια. Μετά από αυτό αποφάσισαν να ασχοληθούν στο μάθημα των Τεχνικών με την κατασκευή διάφορων μουσικών οργάνων ακολουθώντας οδηγίες που βρήκαν στην ιστοσελίδα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας anoixtosxoleio.weebly.com

Δείτε την παρουσίαση
ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο Δήμος Σκύδρας διοργάνωσε στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ Κλασικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας. Τα αγωνίσματα ήταν για τα:
ΑΓΟΡΙΑ: δρόμος 50 μ., δρόμος 1.000 μ., άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος και ρίψη (μπαλάκι 200 γραμ.).
ΚΟΡΙΤΣΙΑ: δρόμος 50 μ., δρόμος 600 μ., άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος και ρίψη (μπαλάκι 200 γραμ.).
Στους αγώνες πήραν μέρος και οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.
Στα 50 μέτρα αγοριών ο Μάρκος Γκογκιτσασβίλι από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 3η θέση της σειράς του, αλλά δεν προκρίθηκε στον τελικό, ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης τερμάτισε στη 1η θέση της σειράς του, προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο τερμάτισε στην 5η θέση.
Στα 50 μέτρα κοριτσιών η Θεοδώρα Παπαδοπούλου από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 4η θέση της σειράς της, ενώ η Κωνσταντίνα Καραμπουγιούκη από την Ε΄ τάξη τερμάτισε στην 5η θέση της σειράς της, αλλά δεν προκρίθηκαν για τον τελικό.
Στο μήκος αγοριών ο Χρήστος Φωτίου από την ΣΤ΄ τάξη με άλματα στα 3,96 μ. και 3,10 μ. κατατάχθηκε στην 4η θέση, ενώ ο Χρήστος Φαντίδης από την Ε΄τάξη έκανε άλματα στα 3,40 μ., 2,95 μ. και 3,36 μ.
Στο μήκος κοριτσιών η Ράνια Σελίδου από την Ε΄ τάξη έκανε άλματα στα 2,40 μ. και 2,62 μ., ενώ η Ευτυχία Σγουρέλη από την ίδια τάξη έκανε άλματα στα 2 μ. και 2,50 μ..
Στο μπαλάκι αγοριών ο Πολύκαρπος Σιδηρόπουλος από την ΣΤ΄ τάξη έκανε βολές στα 29,03 μ., 28,70 μ. και 28,10 μ., ενώ ο Μάριος Παπαδόπουλος από την Ε΄ τάξη έκανε βολές στα 24,50 μ. και 20 μ..
Στο μπαλάκι κοριτσιών η Ανατολή Θεοδοσίου από την ΣΤ΄ τάξη έκανε δύο βολές στα 17 μ. και μία στα 20 μ., η Κική Πλακίδα από την Ε΄ τάξη έκανε δύο βολές στα 14 μ. και η Νικολέτα Κυμπίρη από την Ε΄ τάξη έκανε βολές στα 11 μ., 12 μ. και 10 μ..
Στα 1.000 μέτρα αγοριών ο Ειρηναίος Φαντίδης από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 13η θέση και ο Βασίλης Ανθόπουλος από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 16η θέση.
Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, η οποία διεξήχθη κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών και σχολείων, που την χάρηκα όλα τα παιδιά χωρίς να τα ταλαιπωρήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους όσους τη σχεδίασαν, την οργάνωσαν και την πραγματοποίησαν.
 
ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΙΖΟΥ, ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΠΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ


Τα τελευταία δύο χρόνια τα Δημοτικά σχολεία Ριζού, Αρσενίου, Πετριάς και Λουτροχωρίου πραγματοποιήσαμε δύο προγράμματα («Το σπίτι των παιδιών» και «Αξίες της ζωής») με τη στήριξη της Σχολικής μας Συμβούλου κ. Ελισάβετ Τάρη και τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ». Έτσι δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργασίας μέσα από το οποίο πραγματοποιούσαμε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διάφορες κοινές δράσεις, είτε σε συνεργασία τάξεων, είτε σε συνεργασία σχολείων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξίες της ζωής» που πραγματοποιήσαμε φέτος αποφασίσαμε να συναντηθούν και τα τέσσερα Δημοτικά στο σχολείο του Ριζού, για να υλοποιήσουμε κοινές δράσεις, έτσι ώστε οι μαθητές του δικτύου να γνωριστούν καλύτερα και να μάθουν να συνεργάζονται.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου (ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων). 240 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση των δράσεων.
Αρχικά όλες οι τάξεις χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες (αγόρια και κορίτσια απ’ όλα τα σχολεία σε δύο ομάδες για κάθε τάξη).  Έπειτα έπαιξαν διάφορα παιχνίδια γνωριμίας, για να μεταβούν στη συνέχεια στις αίθουσες ή σε επιλεγμένους χώρους της αυλής όπου η κάθε ομάδα θα πραγματοποιούσε τη δραστηριότητά της.
 • Οι μαθητές της Α΄ τάξης διάβασαν το παραμύθι «Τα τρία γουρουνάκια» και στη συνέχεια συζήτησαν για το παραμύθι, ζωγράφισαν σκηνές του, έφτιαξαν κολάζ και τραγούδησαν.
 • Οι μαθητές της Β΄ τάξης διάβασαν το παραμύθι «Ο αδέσποτος Κώστας» που αναφέρεται στις αξίες της διαφορετικότητας και της αγάπης για τα ζώα και ζωγράφισαν σκηνές από το παραμύθι.  
 • Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ασχολήθηκαν με τη διατροφή. Έφτιαξαν φρουτοσαλάτες, έπαιξαν παιχνίδια, έφτιαξαν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τραγούδησαν τραγούδια για τη διατροφή.
 • Οι μαθητές της Δ΄ τάξης ασχολήθηκαν με την αγάπη από το πρόγραμμα «Αξίες της ζωής», έφτιαξαν καρδούλες και έγραψαν διάφορα μηνύματα αγάπης.
 • Οι μαθητές της Ε΄ έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια («Το μαντίλι» και «Βασιλιά, βασιλιά»), παρακολούθησαν DVD για την ιστορία του Πόντου και τη Γενοκτονία και ενημερώθηκαν για την ιστορία των Ποντίων του Ριζού.
 • Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης έφτιαξαν ομαδικά λίμερικ (είδος ποιήματος),  παρακολούθησαν DVD για την ιστορία του Πόντου και τη Γενοκτονία και ενημερώθηκαν για την ιστορία των Ποντίων του Ριζού.
Αφού τελείωσε η πρώτη φάση, έγινε ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες:
 • Οι μαθητές του Δ. Σ. Λουτροχωρίου παρουσίασαν το χρονικό της Γενοκτονίας των Ποντίων και τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια.
 • Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του Δ. Σ. Πετριάς τραγούδησαν και χόρεψαν σε δική τους χορογραφία το τραγούδι «Μηχανορραφήματα (Είναι η αγάπη)» από το ομώνυμη παράσταση που παρακολούθησαν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
 • Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλων των σχολείων έπαιξαν το παιχνίδι συνεργασίας «Βρες το στόχο».
Στη συνέχεια:
 • Τα κορίτσια όλων των τάξεων όλων των σχολείων διασκέδασαν κάνοντας ζούμπα.
 • Τα αγόρια της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης όλων των σχολείων έπαιξαν το παιχνίδι μπάσκετ «Νοκ άουτ».
 • Μια ομάδα παιδιών των μεγάλων τάξεων έλαβε μέρος σε σκακιστικούς αγώνες.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και ενθουσίασαν τα παιδιά, τα οποία γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και έκαναν καινούριες γνωριμίες. Έτσι δόθηκε ραντεβού για νέες και περισσότερες κοινές δραστηριότητες τη νέα σχολική χρονιά.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Γιακαμόζη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Ελισάβετ Τάρη και κ. Χριστόδουλος Φανιόπουλος, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σκύδρας κ. Θέμης Κρητίδης, ο πρόεδρος του Ριζού κ. Χαράλαμπος Φαντίδης, οι πρόεδροι Αρσενίου και Πετριάς, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης "ΟΡΑΜΑ" κ. Χρήστος Τραμποσίνης, πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των τεσσάρων σχολείων τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.