Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον Αγιασμό και το καλωσόρισμα των νηπίων, μεγάλων και μικρών.

Αφού έγινε η προσαρμογή και η πρώτη επαφή με τους κανόνες της τάξης, για την καλή και ασφαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου, ασχοληθήκαμε με τ’ όνομα κάθε παιδιού ώστε να έρθει σε επαφή με τα γράμματα του ονόματός του.
Στη συνέχεια προσεγγίσαμε μέσα από τις αλλαγές της φύσης τόσο με εικόνες όσο και με επαφή στη φύση, τις αλλαγές που μας φέρνει το Φθινόπωρο. Γνωρίσαμε τα φθινοπωρινά φρούτα και πειραματιστήκαμε με τα χρώματα και τα σχήματα μέσα από έργα τέχνης, δημιουργώντας ομαδικές και ατομικές  εργασίες.

Ακολούθησε η γνωριμία με την οικογένεια και τα μέλη κάθε οικογένειας μέσα από δραστηριότητες.

Μετά ξεκίνησε η προετοιμασία για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων με βιβλία, ιστορίες και εποπτικό υλικό ολοκληρώνοντας με κατασκευές τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Το θέμα της Ελιάς μας απασχόλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με εικόνες, βίντεο και παρασκευή ελιόψωμου, γνωριστήκαμε με τα πολύτιμα αγαθά της ελιάς. Ψήσαμε ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Στις 17 Νοέμβρη γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και αναφερθήκαμε στη Δημοκρατία και την Ειρήνη με κατασκευές.

Στα πλαίσια της γνωριμίας μας με τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, επισκεφθήκαμε το θεματικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ήρωες και να περιηγηθούμε στις χώρες των παραμυθιών του, παίζοντας ρόλους και μπαίνοντας μέσα στα παραμύθια.
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΣ


Το καθιερωμένο ραντεβού μας δώσαμε δάσκαλοι και μαθητές τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου όπου τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017.
Με γεμισμένες τις μπαταρίες μας ξαναβρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί  έτοιμοι για νέες εμπειρίες, γνώσεις και εφόδια.
Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε και τους καινούριους μαθητές μας, τα μικρά πρωτάκια.
Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου, ευχήθηκαν σε όλους Καλή Δύναμη και Καλή Σχολική Χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και ευελπιστεί σε μια αγαστή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.
 
3Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το 2016 άξονας αυτής είναι: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Λόγω καιρικών συνθηκών την Τρίτη 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις για την Π.Η.Σ.Α.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, ποδηλατοδρομίες, αθλήματα κ.τ.λ.
Η συμμετοχή των παιδιών τόσο στην εφαρμογή όσο και στην οργάνωση της ημέρας ήταν ενθουσιώδης.

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους μέχρι το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου και στους αγροτικούς δρόμους πίσω από το σχολείο μας. Τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης έκαναν ποδήλατο μέσα στην αυλή του σχολείου. Στη συνέχεια τα παιδιά όλων των τάξεων χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ. 

Οι αθλητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία.
 
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Γιορτάσαμε και φέτος στο σχολείο μας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με πολλές δραστηριότητες από όλες τις τάξεις.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης μιλήσαμε και είδαμε βίντεο και εικόνες για το έπος του 1940.

Διαβάσαμε «Το κανόνι της Ειρήνης». Είδαμε μια πολύ ωραία ταινία animation που ευαισθητοποιεί τα παιδιά ενάντια στον πόλεμο… «Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι».
Μιλήσαμε επίσης  για τη σημαία μας, την ιστορία της, τα χρώματά της, διαβάσαμε το κείμενο «Ασπρογάλανο πανί» από το ανθολόγιο της Α΄ και Β΄ Δημοτικού, προκειμένου ν’ ακούσουμε μια άποψη για τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Κατασκευάσαμε τις δικές μας σημαίες.

Έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες για το «Όχι» και τη «Σημαία» και τέλος τραγούδησαν το τραγούδι «Ο Ντούτσε» κλείνοντας έτσι τη μικρή μας γιορτούλα ως φόρο τιμής για τους ήρωες του ’40.
 
Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης μιλήσαμε και είδαμε βίντεο για τον πόλεμο του 1940. Είπαμε ποιήματα για το «Όχι» και τη «Σημαία». Κατασκευάσαμε τις δικές μας σημαίες. Τραγουδήσαμε τραγούδια του ’40 και στο τέλος ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.
 
Για να γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης διάβασαν το χρονικό του αγώνα και ποιήματα, τραγούδησαν τραγούδια για τον πόλεμο του ’40, άκουσαν αποσπάσματα από το «’ξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, είδαν βίντεο από τις μάχες πάνω στα βουνά της Πίνδου, εικόνες από το χειμώνα του 1941 – 42 που «θέριζε» η πείνα και γελοιογραφίες από τις εφημερίδες της εποχής του πολέμου.
 
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου τίμησε το σχολείο μας την επέτειο του «Όχι».
Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου γονείς και κάτοικοι χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές που παρέλασαν με περηφάνια, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

Στη συνέχεια η σημαία του σχολείου μας πήρε μέρος και στη μεγάλη παρέλαση της Σκύδρας, όπως και ο Σύλλογος Ποντίων.