Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφ’ ενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφ’ ετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την ταινία «Η όγδοη ημέρα» (Ενα διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζα των Βρυξελλών, που έχει καταστρέψει την οικογενειακή ζωή του, γίνεται φίλος με τον Ζορζ, άτομο με ειδικές ανάγκες που το έσκασε από το Ίδρυμα, ο οποίος τον βοηθάει να ξανασμίξει με την οικογένειά του.). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ταινία, γενικά τα ΑμεΑ, ση στάση μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους αλλά και γενικά απέναντι σε άτομα που είναι διαφορετικά από μας.  
 
Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΟΥΡΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τον παραμυθά Δημήτρη Αβούρη, ο οποίος δραματοποίηση μαζί με τα παιδιά τα παραμύθια «Η κυρά Καλή, η κυρά Κακή και οι 12 μήνες», «Ο Κοντορεβυθούλης» κ.ά. Τα παιδιά συμετείχαν στις δραματοποιήσεις με μεγάλο ενθουσιασμό.
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ


Στις αρχές του Δεκέμβρη οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλη την αίθουσα προκειμένου να υποδεχτούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε την ΣΤ΄ τάξη η κ. Νατάσα Σταματοπούλου, μητέρα της μαθήτριας Νικολέτας Κυμπίρη, η οποία συνεργάστηκε με τους μαθητές της τάξης για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Οι μαθητές έφτιαξαν κάτω από την καθοδήγηση της κ. Νατάσας χιονάνθρωπους (χρησιμοποιώντας μια κάλτσα, σιτάρι, κορδέλες, χαρτονάκια και ξυλάκια), αγγελάκια (χρησιμοποιώντας (ρολό από χαρτί υγείας και χαρτόνι) και κεριά στολισμένα με κουκουνάρες. Οι μαθητές της τάξης πέρασαν 2 χαρούμενες  και δημιουργικές ώρες.

Τις επόμενες μέρες μαζί με την Ε΄ τάξη παρακολούθησαν τις χριστουγεννιάτικες ταινίες «Οι 5 θρύλοι» (κινούμενα σχέδια) και «Πάρτι φαντασμάτων».
 
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» των αδερφών Κατσιμίχα, οι μαθητές της Δ΄ τάξης απήγγειλαν ποιήματα και συμμετείχαν με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στη χορωδία που παρουσίασε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα.