Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, πραγματοποιήσαμε τη γιορτή μας με τίτλο << Τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Συζητήσαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων, τα ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε κάρτες και στολίδια και βγήκαμε στο χωριό να πούμε τα κάλαντα.
 
Τον Ιανουάριο άνοιξαν πάλι τα σχολεία και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι για το χιόνι που έπεσε και τα παιχνίδια που  έκαναν, οπότε ξεκίνησε η καινούρια χρονιά συζητώντας για τις εποχές και τους μήνες του χρόνου. Μιλήσαμε, επίσης για τις αλλαγές που παρατηρούμε στη φύση το χειμώνα και για τις ιδιότητες του νερού (πάγος-νερό-ατμός).

Το Φεβρουάριο συζητήσαμε για τα έθιμα της Αποκριάς στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Φτιάξαμε μάσκες, αρλεκίνους και κλόουν. Τσικνίσαμε και ξεφαντώσαμε όλοι χορεύοντας στο αποκριάτικο πάρτι του σχολείου μας.  
 
Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα συναισθήματά μας, στα πλαίσια της ενότητας «Ο εαυτός μου – το σώμα μου». Αφού μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα συναισθήματά μας, βρήκαμε τρόπους να διαχειριζόμαστε το θυμό μας και φτιάξαμε μία ομαδική εργασία. Στη συνέχεια, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά ου σχολικού εκφοβισμού, γράψαμε τα μηνύματά μας κατά της βίας και υπέρ της φιλίας και φτιάξαμε αφίσα.
 
Τον ίδιο μήνα πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη Στέγη γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Το Δέντρο που έδινε». Επιστρέφοντας στο σχολείο την επόμενη μέρα εικονογραφήσαμε κι εμείς το γνωστό παραμύθι.
 
Ακολούθησαν δραστηριότητες για την Άνοιξη και τις νέες αλλαγές της φύσης. Μιλήσαμε για τα λουλούδια, τα χελιδόνια και ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Στις αρχές του Δεκέμβρη οι μαθητές όλων των τάξεων στόλισαν  χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλες τις αίθουσες προκειμένου να υποδεχτούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β’ τάξης συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στην αίθουσα της πρώτης όπου έφτιαξαν και έψησαν κουλουράκια με τη βοήθεια της κ. Δέσποινας  Αλμαλή  και της κ. Θεοδώρας Καρακούτση τις οποίες ευχαριστούμε πολύ. Στη συνέχεια έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  μαζί με την κ. Άννα Νάκη έκαναν χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα. Στη συνέχεια τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.
Οι μαθητές Δ΄ τάξης μίλησαν για τα Χριστούγεννα,  συζήτησαν για τα ήθη και έθιμα των διαφόρων περιοχών, τα φαγητά και γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της κ. Άννας Νάκη και τη βοήθεια της δασκάλας τους έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα τα οποία διακόσμησαν τέλεια. Τέλος τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
 
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Με την επιστροφή μας στο σχολείο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.
 
Οι τυχεροί ήταν
Α΄ τάξη: Στέλιος Σελίδης
Β΄ τάξη: Νίκος Σεμερτσίδης
Γ΄ τάξη: Αλεξάνδρα Ορφανίδου
Δ΄ τάξη: Αντώνης Σελίδης
Ε΄ τάξη: Ελένη Τσιτλακίδου
Στ΄τάξη: Χρήστος Φαντίδης
Σύλλογος Διδασκόντων: κ. Σπυριδούλα Μακατσώρη και Ειρήνη Γρηγοριάδου.