Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΡΙΖΟΥ


Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, μετέτρεψε το χώρο έξω από το σχολείο σε ένα πολύχρωμο σκηνικό. Παρουσίασαν λουλούδια, φυτά, μυρωδικά και διακοσμητικές προτάσεις με ανθοσυνθέσεις σε γλάστρες. Παρατηρήσαμε τα διάφορα φυτά και λουλούδια και προμηθευτήκαμε τα δικά μας λουλούδια και φυτά.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 2Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


Από τη Δευτέρα 24 έως την Κυριακή 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαφραμπόλεως η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Σκύδρας. Την Τρίτη 25 Απριλίου όλο το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης για να περιηγηθούν στο χώρο, να κάνουν διάφορες δράσεις, να ενημερωθούν, αλλά και να αγοράσουν διάφορα λουλούδια.

Μετά την άφιξη στο χώρο της Ανθοέκθεσης οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να ασχοληθούν με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Η πρώτη ομάδα ενημερώθηκε από τον γεωπόνο κ. Στέφανο Τεστέμπαση για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε «μπόμπες» με χώμα και διάφορους σπόρους και να τα φυτέψουμε, μας μίλησε για τα μέρη των φυτών, για το πώς γίνεται η φωτοσύνθεση, πώς τα ποτίζουμε και πώς μπορούμε να μεταφυτέψουμε ένα φυτό. Οι μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους «μπόμπες» και τα πήραν μαζί τους για να τα φυτέψουν στο σπίτι τους ή στο σχολείο.

Η άλλη ομάδα πήγε σε μια αίθουσα όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με φυσικά τοπία αλλά και έκθεση με φωτογραφίες διάφορων λουλουδιών. Εκεί με την καθοδήγηση της κ. Πετρούλας Κολυμπάρη και της κ. Αναστασία Κριαρίδου έπαιξαν ένα παιχνίδι με αινίγματα προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα λουλούδια που αντιστοιχούσαν σε κάθε αίνιγμα.

Στη συνέχεια ο ανθοκαλλιεργητής κ. Νίκος Φίλανδρος μας μίλησε για την υδροπονική καλλιέργεια των τριαντάφυλλων και πρόσφερε στα παιδιά από ένα τριαντάφυλλο.

Τέλος στο περίπτερο του Συλλόγου Σαφραμπολιτών Σκύδρας τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εκτροφή του μεταξοσκώληκα. Η κ. Γιούλη Παπαδοπούλου μας είπε ότι 33 οικογένειες προσφύγων από τη Σαφράμπολη της Μ. Ασίας εγκαταστάθηκαν το 1922 στη Σκύδρα και ασχολήθηκαν με την εκτροφή του μεταξοσκώληκα, αφού δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλλιέργεια του σαφράν που καλλιεργούσαν στον τόπο τους.  

Μετά και από αυτή την ενημέρωση οι μαθητές περιηγήθηκαν ελεύθερα στην ανθοέκθεση, αγόρασαν διάφορα λουλούδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή στο σχολείο.       
 
ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Την Παρασκευή 28 Απριλίου το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργάνωσε στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ Κλασικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας. Τα αγωνίσματα ήταν για τα:

ΑΓΟΡΙΑ: δρόμος 50 μ., δρόμος 1.000 μ., άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος και ρίψη (μπαλάκι 200 γραμ.).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ: δρόμος 50 μ., δρόμος 600 μ., άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος και ρίψη (μπαλάκι 200 γραμ.).

Στους αγώνες πήραν μέρος και μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

Στα 50 μέτρα κοριτσιών η Κωνσταντίνα Καραμπουγιούκη από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 4η θέση της σειράς της, ενώ η Αντριάνα Ταφάνι από την Ε΄ τάξη τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς της, αλλά δεν προκρίθηκαν για τον τελικό.

Στο μήκος αγοριών ο Χρήστος Φαντίδης από την ΣΤ΄ τάξη έκανε άλματα στα 2,93 μ. και 2,65 μ. και 2,98 μ..

Στο μήκος κοριτσιών η Ράνια Σελίδου από την ΣΤ΄ τάξη έκανε άλματα στα 2,77 μ. και 2,57 μ. και 2,90μ..

Στο μπαλάκι κοριτσιών η Άννα Σουλεϊμάνι έριξε βολές στα 24,50 μ., στα 25,40 μ. και στα 20,90 μ. και κατέλαβε την 6η θέση, ενώ η Κική Πλακίδα από την ΣΤ΄ τάξη έριξε βολές στα 17,30 μ.,  στα 13,50 μ. και στα 16,80 μ..

Στα 1.000 μέτρα αγοριών ο Ηλίας Ηλιάδης από την ΣΤ΄ τάξη τερμάτισε στην 8η θέση, ενώ ο Μάριος Πλακίδας από την Ε΄ τάξη ακολούθησε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα μέτρα της κούρσας, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να εγκαταλείψει.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης είχαν φτιάξει πανό (το μοναδικό στην κερκίδα του γηπέδου) και με φωνές ενθάρρυναν τους συμμαθητές τους που αγωνίζονταν.

Η διοργάνωση εξελίχτηκε πολύ καλά και κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών και σχολείων, οι οποίοι χάρηκαν τους αγώνες χωρίς να κουραστούν, μια και δεν κράτησαν πολύ χρόνο. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους όσοι τη σχεδίασαν, την οργάνωσαν και την πραγματοποίησαν.

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΙΑΣ


Τη Δευτέρα 15 Μαΐου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν μαζί με τις τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων του δικτύου (Αρσένι, Πετριά, Λουτροχώρι, Ριζό) το Γυμνάσιο της Πετριάς, προκειμένου να γνωρίσουν το σχολείο στο οποίο θα φοιτούν από τη νέα σχολική χρονιά. Εκεί τους υποδέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Σεμερτσίδης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το νέο τους σχολείο. Στη συνέχεια ο καθηγητής μαθηματικών κ. Γιάννης Καλλιγάς ξενάγησε τους μαθητές στα γραφεία του Διευθυντή και των καθηγητών, στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου είδαν τα παιδιά του γυμνασίου να κάνουν διάφορα μαθήματα (μαθηματικά, αρχαία κ.ά.), στη βιβλιοθήκη, στην αίθουσα με το διαδραστικό πίνακα, στην αίθουσα πληροφορικής και τέλος στην αυλή του σχολείου όπου υπάρχουν τα διάφορα γήπεδα. Στο τέλος ο κ. Καλλιγάς απάντησε σε απορίες των μαθητών, οι οποίοι επέστρεψαν στο σχολείο μας με ανάμικτα συναισθήματα: χαρά που θα πάνε σ’ ένα μεγαλύτερο σχολείο και αγωνία γι’ αυτό που θα συναντήσουν εκεί.