Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση



 Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η Ε΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.
Μόλις φτάσαμε στο μουσείο, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, για να παρακολουθήσουμε δύο προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα είχε τίτλο «Όψεις της καθημερινής ζωής» και το δεύτερο «Τα βυζαντινά κάστρα». Τις δυο ομάδες συντόνιζαν οι αρχαιολόγοι κυρίες Εύα Φουρλίγκα, Ρένα Βεροπουλίδου και Ιουλία Γαβριηλίδου και η μαρμαρογλύπτρια κυρία Φρόσω Θέου.
  Στην αρχή οι δυο ομάδες συγκεντρωθήκαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες και συζήτησαν για τις ανασκαφές, για τα αντικείμενα που βρίσκουνε οι αρχαιολόγοι και πώς τα συντηρούνε, μας είπαν από τι είναι φτιαγμένη μια πόλη – κάστρο, μας μίλησαν για τα ψηφιδωτά, για το πώς μετράμε τους αιώνες και γενικά γι’ αυτά που θα δούμε στη διάρκεια των προγραμμάτων.
Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε μικρότερες ομάδες, η κάθε μία από τις οποίες ασχολήθηκε με διαφορετικό αντικείμενο (με τα λυχνάρια, με τις τσούκες και τα τηγάνια, με τους αμφορείς κ.τ.λ). Μιλήσαμε γι’ αυτό, το αναζητήσαμε μέσα στο μουσείο, συμπληρώσαμε κάποια ερωτηματολόγια και ζωγραφίσαμε τα αντικείμενα που μελετήσαμε. Κατόπιν κάθε ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας της και τις ζωγραφιές της στις υπόλοιπες ομάδες.
Αφού τελειώσαμε τα προγράμματα, πήγαμε στο πωλητήριο και αγοράσαμε διάφορα σουβενίρ και, αφού ευχαριστήσαμε τις «ξεναγούς» μας, ξεκινήσαμε για την επιστροφή.       

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης