Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση



 Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ



ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ


Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου πήγαμε εκδρομή στο Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη. Όταν μπήκαμε μέσα είδαμε πολλές αίθουσες, κόσμο και ένα μαγαζί με σνακ.

Στη αρχή μπήκαμε σε μία αίθουσα που είδαμε μια 3D ταινία για τους  Δεινόσαυρους. Παρακολουθήσαμε τον Αργεντινό παλαιοντολόγο Δόκτορα Rodolfo Coria, επισκεφτήκαμε τοποθεσίες όπου έχουν γίνει σημαντικές ανακαλύψεις και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο για να δούμε αυτά τα φανταστικά τέρατα να ζωντανεύουν. Κατά διαστήματα, η κάμερα μας μετέφερε στο Διάστημα για να παρακολουθήσουμε την κίνηση των τεκτονικών πλακών ή την άφιξη του μετεωρίτη που σφράγισε τη μοίρα των δεινοσαύρων. Μάθαμε ότι, αν και τα περισσότερα είδη δεινοσαύρων έχουν εξαφανιστεί, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ανάμεσά μας ακόμη και σήμερα. Μπορούμε να τους δούμε εύκολα. Είναι τα πουλιά.

Αφού είδαμε αυτή την ταινία βγήκαμε έξω και περιμέναμε να παρακολουθήσουμε το επόμενο θέαμα. Μπήκαμε στο αμφιθέατρο και είδαμε ένα σόου για την επιστήμη.  Παραξενιές της Φυσικής, εντυπωσιακές χημικές αντιδράσεις, δαχτυλίδια καπνού, θεαματικές εκρήξεις. Οι εμψυχωτές κ.κ. Θανάσης και Μαρία μας εξηγούσαν τα πειράματα με εύκολο τρόπο για να τα καταλάβουμε καλύτερα. Επίσης κάποια παιδιά συμμετείχαν σε κάποια πειράματα. Ήταν εντυπωσιακά.

Τέλος μπήκαμε στο Πλανητάριο και είδαμε μία ταινία για ουράνια σώματα όπως ο Ήλιος, η Σελήνη, οι Αστερισμοί, για τη φωτορύπανση, το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας, τη μέτρηση του χρόνου σε ημέρες, μήνες και έτη. Κατόπιν, «ταξιδέψαμε» στο ηλιακό μας σύστημα και μάθαμε για τις συνθήκες που επικρατούν στους πλανήτες, αναγνωρίζοντας πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξης ζωής στον πλανήτη μας, τη Γη. Τέλος είδαμε την ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι» όπου είδαμε διάφορους αστερισμούς και μάθαμε πώς πήραν το όνομά τους από την ελληνική μυθολογία.

Ανδρεάδης Άκης, Ορφανίδου Άννα – Μαρία, Φαντίδης Αντώνης, Χοτζόλι Στέλλα (ΣΤ΄ Τάξη)