Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ»

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 τα Σχολείο μας πήγε στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Ο Σιμιγδαλένιος», που ανέβασε η παιδική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.

«Ο Σιμιγδαλένιος» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι για τη Δημιουργία, τη Ζωή, τον Έρωτα και την Αγάπη. Μία βασιλοπούλα αρνείται να ερωτευτεί και, στις πιέσεις του πατέρα της να παντρευτεί, πλάθει μόνη της ένα άβουλο όργανο που μπορεί απόλυτα να ελέγχει, τον Σιμιγδαλένιο. Μία άλλη, όμως βασιλοπούλα από ένα μακρινό βασίλειο κλέβει τον Σιμιγδαλένιο και αναγκάζει την πρώτη βασιλοπούλα να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησής του, που φτάνει μέχρι τον ήλιο, το φεγγάρι και τα μακρινά αστέρια. Σ’αυτήν την περιπλάνηση, μέσα από μεγάλο πόνο και μοναξιά, η βασιλοπούλα γνωρίζει τον εαυτό της και καταλαβαίνει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης που είναι η Αγάπη.»

Αυτή η παράσταση μας άρεσε, γιατί η σκηνοθεσία ήταν ωραία, με φωτεινά χρώματα, οι στολές των ηθοποιών ήταν εκπληκτικές, πολύ ωραία ήταν η μουσική και τα τραγούδια. Τις στιγμές που το καράβι ταξίδευε για να πάει να κλέψει το Σιμιγδαλένιο και όταν η βασιλοπούλα ταξίδευε για να τον βρει, στη σκηνή εμφανιζόταν και θέατρο σκιών. Επίσης είχε ακροβάτες – ηθοποιούς μεταμορφωμένους σε ήλιο, φεγγάρι, και αστέρια, να κρέμονται στον αέρα με σκοινιά μαντίλια και να μιλούν με την περιπλανωμένη βασιλοπούλα. Με έξυπνους φωτισμούς, η βασιλοπούλα γινόταν μικρή σε σχέση με τη σκιά των μανάδων των τριών ουράνιων σωμάτων που ήταν γιγάντια.

Σεμερτσίδης Γιώργος, Τσιλιάκη Θωμαή (ΣΤ΄ Τάξη)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Όταν τελείωσε η παράσταση, πήραμε συνέντευξη από έναν από τους πρωταγωνιστές το «Σιμιγδαλένιο».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς λέγεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παπαδόπουλος Αναστάσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσων χρονών είστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 21.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού είστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από την Θεσσαλονίκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν κάτι που ήρθε μόνο του. Πέρασα με τις Πανελλήνιες στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα θεάτρου εδώ στη Θεσσαλονίκη, και στο τέλος του πρώτου έτους υπήρχε μία επιλογή, ένα μάθημα προαπαιτούμενο, για να δώσουμε και να περάσουμε στην κατεύθυνση της υποκριτικής. Επειδή μου άρεσαν κάποια στοιχεία υποκριτικής που είχαμε κάνει σε άλλο μάθημα νωρίτερα, αποφάσισα να δώσω και έμαθα ένα κείμενο. Κάναμε σκηνοθεσία με έναν καθηγητή, έδωσα, πέρασα και μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν ήταν από την αρχή απόφασή μου να γίνω ηθοποιός. Και δεν ξέρω και αν θα συνεχίσω. Απλώς στην παρούσα φάση βρέθηκε αυτό και δουλεύω και εφόσον το αγαπάω συνεχίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι η πρώτη μου παράσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάνετε και κάποια άλλη δουλειά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, είμαι φοιτητής ακόμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η πρώτη παράσταση στην οποία παίξατε και σε ποιο θέατρο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή είναι η πρώτη επαγγελματική παράσταση. Σαν φοιτητής στο τμήμα θεάτρου, η πρώτη παράσταση στην οποία συμμετείχα στα πλαίσια της Φοιτητικής Εβδομάδας ήταν «Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Μάρτιν ΜακΝτόνα σε σκηνοθεσία της Πένυς Φυλακτάκη. Ήταν μια σκηνή, όχι ολόκληρο το έργο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο ρόλο παίξατε σ’ εκείνη την παράσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ρόλο του Τζέιμς, που ήταν έμπορος ναρκωτικών. Το έργο είναι αντιπολεμικό και κατά της βίας. Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα είναι ένας συγγραφέας που χρησιμοποιεί πολύ τη βία στα έργα του, για να δείξει πόσο κακή είναι η βία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αισθανθήκατε; Είχατε τρακ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάντα υπάρχει τρακ, όταν υπάρχει ένα καινούριο έργο, πάντα νιώθεις τρακ. Ανάλογα και με το κοινό που υπάρχει κάτω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε παίξει σε κάποια τηλεοπτική σειρά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν παρακολουθώ τηλεόραση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια από τις παραστάσεις που παρακολουθήσατε είναι η αγαπημένη σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει μια αγαπημένη παράσταση. Πρόσφατα αυτή που είδα και μου άρεσε πολύ ήταν «Οι Αχταρμίξ» που έγινε από το θεατρικό σχήμα Ακτίς Αελίου. Ήταν μια σκηνοθεσία των παιδιών από εκεί πέρα. Δεν είναι ένα έργο που υπάρχει αυτούσιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ηθοποιός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχω έναν αγαπημένο ηθοποιό. Μου αρέσουν αρκετοί. Η κυρία Φιλαρέτη Κομνηνού, την οποία την είχα και καθηγήτρια και την έχω δει από κοντά και ο κύριος Μιχαήλ Μαρμαρινός. Αυτοί είναι που μου έρχονται και με τους οποίους συμφωνώ και υποκριτικά μαζί τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει το επάγγελμα που κάνετε; Γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, μου αρέσει. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς γιατί. Στον καθένα αρέσει κάτι διαφορετικό. Σ’ εμένα έτυχε αυτό και είμαι ευτυχής γι’ αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει περισσότερο να παίζετε σε κωμωδία ή σε δράμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχω πρόβλημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η ωραιότερά σας στιγμή σαν ηθοποιός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν μου έρχεται κάτι, είμαι πολύ μικρός για να έχω την ωραιότερή μου στιγμή, αλλά είναι πάντα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον όταν κατά τη διάρκεια των προβών μαθαίνεις πράγματα είτε για το δικό σου ρόλο είτε γενικά για το έργο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει ο ρόλος που παίζετε; Γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, γι’ αυτό και δέχτηκα. Μου άρεσε το έργο καταρχάς και από κει και πέρα ο Σιμιγδαλένιος σαν χαρακτήρας, γιατί είναι αρκετά ιδιαίτερος. Ήτανε μια πρόκληση και μου άρεσε πολύ να δοκιμάσω να τον «πλάσω».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας άρεσε σ’ αυτήν την παράσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει μία απάντηση, γιατί ακριβώς μου αρέσουν όλα. Όλοι οι ηθοποιοί που παίζουμε σ’ αυτήν την παράσταση είμαστε συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα αυτής της παράστασης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ρόλος αυτός σας εκφράζει σαν Αναστάσιο Παπαδόπουλο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν έχει καμία σχέση, αφού ο Σιμιγδαλένιος είναι πλάσμα φανταστικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το νόημα που θέλει να περάσει το έργο αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μία κοπέλα, η βασιλοπούλα, η οποία είναι εγωίστρια, της έρχονται έτσι τα πράγματα στη ζωή που πρέπει τελικά να αντιμετωπίσει τη ζωή. Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις από τις λύπες της ζωής, αυτές θα έρθουν, κι όταν θα έρθουν, ίσως να είναι δυσκολότερες και τότε θα πρέπει να περάσεις ένα μεγαλύτερο εμπόδιο. Αλλά ποτέ δε βγαίνεις χαμένος. Η βασιλοπούλα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, για να με βρει και στην πορεία γνωρίζει την αξία της αγάπης. Η αγάπη της βασιλοπούλας είναι που με ξυπνάει από τη λήθη στην οποία με έριξε η άλλη βασιλοπούλα δίνοντάς μου το ποτό της λήθης. Δε ξυπνάω εγώ από μόνος μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα θέλατε να παίξετε κανέναν άλλο ρόλο εκτός από τον Σιμιγδαλένιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το έχω σκεφτεί

Δημητριάδου Ελένη, Καραμπουγιούκη Βούλα, Παπαδόπουλος Στέφανος (ΣΤ΄ Τάξη)