Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση



 Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ



ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ



Την Τετάρτη 20 Μαΐου επισκεφτήκαμε τη Σκύδρα οι μαθητές της Α΄, Β΄ και ΣΤ΄ τάξης. Στην αρχή πήγαμε στις αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού όπου γίνεται μια ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Χώροι – Σύμβολα – Μνήμες». Στην έκθεση αυτή εκθέτουν τα έργα τους διάφοροι καλλιτέχνες από τα διάφορα χωριά του δήμου. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε 3 αίθουσες. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην ιστορία της περιοχής του δήμου, η δεύτερη στα σύμβολα της Σκύδρας ( ροδάκινα, πελαργοί, σιδηροδρομικός σταθμός) και στην τρίτη  υπήρχαν παραδοσιακές στολές, φωτογραφίες από την παλιά Σκύδρα και τα χωριά του δήμου και διάφορα έργα μαθητών του σχολείου από τον δήμο μας. Ήταν μια πρωτότυπη έκθεση με πολύ όμορφα έργα και αντικείμενα που ξυπνούν μνήμες. Είναι μια πολύ ωραία πολιτιστική προσπάθεια.

Στη συνέχεια εμείς επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο της Σκύδρας και η Α΄και Β΄τάξη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στο Δημαρχαίο μας υποδέχτηκαν ο κ. Ιγνάτης Χατζηπαναγιωτίδης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και ο κ. Άκης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σκύδρας, οι οποίοι, αφού μας έβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, μας μίλησαν για τις υπηρεσίες του δήμου. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε διάφορες υπηρεσίες και καταλήξαμε στο γραφείο της Δημάρχου, η οποία μας υποδέχτηκε θερμά και μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.
   
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί θέλατε να γίνετε δήμαρχος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά από το 2002. Τρεις θητείες εκλέχτηκα σαν δημοτική σύμβουλος. Για πρώτη φορά το 2014 έθεσα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Μέσα από τη ενασχόλησή  μου αυτή κατάλαβα ότι έχει ενδιαφέρον και ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για τον τόπο του. Εμείς κάναμε μια ομάδα με εμπειρία άτομα, με νέα πρόσωπα, με μεράκι, με όρεξη και θέλουμε να προσπαθήσουμε, για να βάλουμε το στίγμα μας, για την αλλαγή του τόπου μας. Να φτιάξουμε κάποια πράγματα. Πιστεύω να τα καταφέρουμε, γιατί πάντα η προσπάθεια είναι συλλογική και η επιτυχία είναι συλλογική. Ένας άνθρωπος δεν κάνει τίποτε μόνος. Πιστεύω όλοι μαζί, λειτουργώντας σαν ομάδα, να τα καταφέρουμε. Εγώ θέλω να σας ακούω όμως, να μας κάνετε κριτική. Τι κάναμε σωστά, τι κάναμε λάθος, πού είναι τα προβλήματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πιστεύατε ότι θα κάνετε όταν βάζατε υποψηφιότητα για δήμαρχος; Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι απάντησα λιγάκι στην προηγούμενη ερώτηση. Πάντοτε ένας άνθρωπος, όταν θέτει υποψηφιότητα για τέτοια αξιώματα, σκέπτεται και έχει τα καλύτερα στο μυαλό του. Είναι η επιθυμία του, είναι το όραμά του. Κανένας δεν κάθεται σ’ αυτήν την καρέκλα για να μην κάνει. Για να κάνει κάθεται. Κι αν οι συγκυρίες οι οικονομικές δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας κι αυτά που σχεδιάζουμε, μας δημιουργούν στενοχώρια και άγχος. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε παρά τη δυσκολία των καιρών, γιατί «κυνηγάμε» τα θέματα, δεν αφήνουμε κάτι στην τύχη του, ενδιαφερόμαστε, τρέχουμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι εύκολη ή δύσκολη η δουλειά του δημάρχου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην προεκλογική περίοδο μου είχε πει ένας παλιός δήμαρχος, όχι της Σκύδρας, ότι ο δήμαρχος χαίρεται μια μέρα στην θητεία του, την ημέρα της εκλογής. Τις υπόλοιπες μέρες λυπάται. Και τι ήθελε να πει με αυτό; Ότι τα προβλήματα, τα θέματα, το άγχος και η αγωνιά που έχουμε καθημερινά είναι μεγάλα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα, καθημερινά προβλήματα, προβλήματα που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας και είναι τα μεγαλύτερα, θέλουνε δουλειά, τρέξιμο, αναζήτηση, χρηματοδότηση. Καλούμαστε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα κι αυτό μας δίνει άγχος. Να ξέρετε όμως ότι χαιρόμαστε όταν τα πράγματα πηγαίνουνε καλά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο προσωπικό απασχολεί ο δήμος για όλες τις δουλειές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα άτομα ξεπερνούν τα 100. Το γεγονός είναι ότι όχι μονάχα ο δικός μας ο δήμος αλλά και γενικότερα και οι άλλοι δήμοι έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Δηλαδή τα άτομα που απαιτούνται για να δουλέψει ο δήμος αποτελεσματικά πρέπει να είναι περισσότερα. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, έχουνε ψηφιστεί τα μνημόνια, οι νόμοι λένε ότι συνταξιοδοτούνται πέντε και προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος, μιλάμε για αναστολή προσλήψεων. Οι μοναδικές δυνατότητες προσλήψεων που έχουμε εμείς είναι μέσω προγραμμάτων. Περιμένουμε να πάρουνε 90 άτομα με 5μηνες συμβάσεις εφόσον εγκριθεί το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ..                 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα κάνετε κάποια έργα στο χωριό μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα ξεκινήσουμε από το γήπεδο του χωριού. Θα βάλουμε χόρτο, θα κάνουμε και την περίφραξη. Θα κάνουμε πλακόστρωση στα πεζοδρόμια που δεν είναι πλακοστρωμένα και θα βάλουμε και φωτιστικά. Ήδη κάνουμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπου) που επιβάρυνε όχι μονό το χωριό αλλά και ολόκληρη την περιοχή. Έχουμε και άλλα προγράμματα για το αποχετευτικό και για την άσφαλτο στην τούμπα, για τον υδατόπυργο.    
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί δρόμοι έχουν χαλάσει, έχουν γεμίσει λακούβες. Τι θα κάνετε γι’ αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρίξαμε άσφαλτο και κλείσαμε τις λακκούβες. Κάναμε παρεμβάσεις στο δρόμο Σκύδρας – Βέροιας, παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά της περιφέρειας  επειδή είναι επαρχιακός δρόμος που ενώνει τους δυο νομούς, Πέλλας και Ημαθίας. Παρόλα αυτά εμείς ό,τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε τις κάνουμε. Επίσης ένας άλλος δρόμος που είναι παρά πολύ σημαντικός και πρέπει να δούμε είναι η κάθετη οδός προς την Εγνατία που θα περάσει και από την περιοχή μας. (Πρόταση από μαθητή να μπουν καθρέφτες σε κάποια σημεία του δρόμου Ριζου – Σεβαστιανων, γιατί γίνονται  ατυχήματα).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές είναι χαλασμένα. Θα τα διορθώσετε; Θα βάλετε καινούρια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο νόμος θέτει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των παιδικών χαρών. Δηλαδή θέλει κάτω πλαστικό δάπεδο, θέλει περίφραξη, θέλει όλα τα όργανα και τα παιχνίδια να είναι πλαστικά, θέλει άδεια λειτουργίας. Αυτές οι προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος έχουν πολύ μεγάλο οικονομικό αντίτυπο. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε τώρα την οικονομική δυνατότητα για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να λειτουργούν νόμιμα οι παιδικές χαρές. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σ’ ένα δύσκολο σημείο. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τις παιδικές χαρές. Δηλαδή ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, για να είμαστε ήρεμοι και ήσυχοι όλοι, για να μην κινδυνεύετε εσείς. Είναι μια δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση που πρέπει όμως να την πάρουμε μέχρι να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την νόμιμη λειτουργία των παιδικών χαρών. Κι εσείς να παίξετε με ασφάλεια και οι γονείς σας να είναι ήρεμοι και ήσυχοι ότι δε θα συμβεί κάτι κακό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολείο μας πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες.
Α. Να στρωθεί ο διάδρομος από την είσοδο της αυλής μέχρι την είσοδο του σχολικού κτηρίου.
Β. Να βαφεί ο τοίχος της περίφραξης, τα κάγκελα της περίφραξης και το εξωτερικό του σχολείου.
Γ. Να αλλαχτούν οι βρύσες στις τουαλέτες, γιατί τρέχουν συνέχεια.
Δ. Να μπει κλιματιστικό στην αίθουσα του ολοήμερου.
Θα μπορέσει ο δήμος να τις κάνει ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα αφήσετε το ερωτηματολόγιο και θα κάνουμε της περισσότερες από αυτές της εργασίες και άμεσα κιόλας. (Εδώ ένας μαθητής έκανε την πρόταση να φέρει τις μπογιές και να βάψουν τα κάγκελα οι μαθητές εθελοντικά.) Εγώ δε λέω ότι όλα αυτά θα γίνουν αύριο, την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα, άλλα θα τα δρομολογήσουμε, θα τα βάλουμε στη σειρά και κάποια μπορεί να γίνουν και άμεσα.  Κι εγώ θέλω να ζητήσω μια χάρη από εσάς. Να προσέχετε όσο μπορείτε  τους δημόσιους χώρους, το σχολείο, την αυλή, τις στάσεις, τις παιδικές χαρές. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και να είστε καλά.