Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση



 Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ

Παρασκευή 19 Μαρτίου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ – ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου το Σχολείο μας επισκέφτηκε το θέατρο «ΕΓΝΑΤΙΑ» και παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ομήρου Ιλιάδα – Τρωικός Πόλεμος». Ο Όμηρος εδώ ασχολείται μόνο με 51 μέρες από το δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου. Ξεκινάει από το θυμό του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα, που κόντεψε να γίνει αιτία να χάσουν τον πόλεμο οι Έλληνες.

Μπροστά στα μάτια μας ζωντάνεψαν η γέννηση της Ελένης, ο γάμος της με τον Μενέλαο και η φυγή της με τον Πάρη η γέννηση του Αχιλλέα, το συμβούλιο των Ελλήνων στρατηγών, η έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η αρπαγή της Χρυσηίδας.

Μετά συνέχισε στην Ιλιάδα με το θυμό του Αχιλλέα και τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα, την αποχώρησή του από τη μάχη, τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου, τις μάχες των Ελλήνων με τους Τρώες, το θάνατο του Πάτροκλου, την εκδίκηση του Αχιλλέα και το θάνατο του Έκτορα.

Η παράσταση ήταν πάρα πολύ ωραία. Μας άρεσαν οι μονομαχίες των ηρώων, οι αλλαγές ρόλων πάνω στη σκηνή, η μουσική και τα τραγούδια, η προβολή διαφόρων βίντεο και εικόνων πάνω σε οθόνη.

Μετά την παράσταση βγήκαμε φωτογραφίες με τους ηθοποιούς, πήραμε αυτόγραφα και στο τέλος πήραμε συνέντευξη από τον ηθοποιό Χρίστο Γεωργίου.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς λέγεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γεωργίου Χρίστος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού είστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι Θεσσαλονικιός.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός; Σας ενέπνευσε κάποιος αγαπημένος σας ηθοποιός, για να ασχοληθείτε μ’ αυτό το επάγγελμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι , με ενέπνευσε. Δηλαδή μια παράσταση, όχι ένας ηθοποιός. Ήμουν 15 χρονών και είδα την παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και αυτό που συνέβη μέσα στην αίθουσα με έκανε να θέλω να γίνω ηθοποιός. Η μαγεία που δημιούργησαν αυτοί οι άνθρωποι πάνω στη σκηνή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσων χρονών ξεκινήσατε να παίζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Άρχισα λίγο αργά, γιατί έκανα κάποιες άλλες σπουδές πρώτα, άρχισα στα 29 επαγγελματικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την κάνω 13 χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάνετε και κάποια άλλη δουλειά παράλληλα με την ηθοποιία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σπούδασα ψυχολογία αλλά δεν το εξάσκησα ποτέ. Μετά τις σπουδές της ψυχολογίας ξεκίνησα κατευθείαν τις σπουδές του θεάτρου, πήγα στρατό και μετά άρχισα να δουλεύω στο θέατρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η πρώτη παράσταση στην οποία παίξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πρώτη παράσταση που έπαιξα ήταν πάλι παιδικό θέατρο, ήταν «Η πριγκίπισσα Τουραντώ» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου το 1997.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο ρόλο παίξατε σ’ εκείνη την παράσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έκανα των πρίγκιπα Καλάφ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιες παραστάσεις έχετε παίξει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλές. Έχω παίξει στο Κρατικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η καλύτερη κατά τη γνώμη σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε παίξει σε κάποια τηλεοπτική σειρά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω κάνει πολύ λίγο τηλεόραση πριν από αρκετά χρόνια. Το 1993, ξεκινώντας τη σχολή, ήμουν στο « Καθένας με την τρέλα του» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπακωσταντή, με την Ελένη Ανουσάκη, τον Παύλο Χαϊκάλη, την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Δημήτρη Καλλιβωκά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε κάποιον ηθοποιό σαν πρότυπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από πολλούς ηθοποιούς βλέπουμε πράγματα και μαθαίνουμε και σε θέματα υποκριτικής και σε θέματα συμπεριφοράς, γιατί εκτός από καλοί μαθητές πρέπει να είμαστε και καλοί συμμαθητές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ηθοποιός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει η δουλειά που κάνετε; Γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου αρέσει. Για να την κάνω;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι κουραστική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι κουραστική, όπως όλες οι δουλειές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα χρήματα παίρνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πληρωνόμαστε καλά. Μας προσέχουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο χρόνο χρειάζεστε, για να μάθετε το ρόλο σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συνήθως κάνουμε πρόβες για ένα θεατρικό έργο ενάμιση με δύο μήνες. Τα λόγια τα μαθαίνουμε σε δύο βδομάδες, ανάλογα και με τον όγκο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι σχέσεις σας με τους συμπρωταγωνιστές σας είναι πάντοτε καλές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν είναι πάντοτε καλές. Προσπαθούμε να είναι καλές, γιατί βοηθάει και τη δουλειά. Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε και καλοί συνάδελφοι, συμμαθητές. Προσπαθούμε τώρα. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει περισσότερο να παίζετε σε κωμωδία ή σε δράμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω κάνει πιο πολύ δραματικούς ρόλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει να παίζετε σε παραστάσεις για παιδιά ή για μεγάλους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προτιμώ να παίζω σε παραστάσεις για παιδιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν σας βλέπουν στο δρόμο, σας αναγνωρίζουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ανεργία που υπάρχει στον κλάδο σας έχει επηρεάσει εσάς προσωπικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, όλους μας επηρεάζει. Προσπαθούμε, αλλά είναι δύσκολο. Για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί δυο φορές το χρόνο πρέπει να ψάχνουμε για δουλειά. Δηλαδή, τελειώνει η χειμερινή σεζόν και πρέπει να βρεις δουλειά για το καλοκαίρι, τελειώνει η καλοκαιρινή σεζόν και πρέπει να βρεις δουλειά για το χειμώνα. Αυτό από μόνο του είναι κουραστικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο έχει επηρεάσει την προσέλευση των θεατών ο θόρυβος που έγινε με τη «γρίπη των χοίρων» και η οικονομική κρίση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμάς μας επηρέασε πάρα πολύ. Αρχίσαμε ενάμιση μήνα αργότερα. Έπρεπε να ξεκινήσουμε κανονικά από τον Οκτώβριο. Όλη αυτή η υπόθεση με τη «γρίπη των χοίρων» μας πήγε ενάμιση μήνα πίσω. Ξεκινήσαμε μέσα Νοέμβρη. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν κόστος και για εμάς και για την παραγωγή και για όλους όσοι συμμετείχαμε. Επηρεάστηκαν όλα τα θέατρα. Ευτυχώς εμείς από ένα σημείο και μετά αρχίσαμε να πηγαίνουμε καλύτερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας αρέσει ο ρόλος που παίζετε; Γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου αρέσουν οι ρόλοι που παίζω. Παίζω το Δία και το Μενέλαο. Συνήθως προσπαθώ να μου αρέσουν οι ρόλοι που παίζω, για να περνάμε και καλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας άρεσε περισσότερο σ’ αυτήν την παράσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ χαίρομε που παίζω σ’ αυτή την παράσταση. Το έργο είναι πολύ διαχρονικό, γιατί ασχολείται με πράγματα που μας απασχολούν όλους μας πάντοτε. Ο Όμηρος εδώ ασχολείται μόνο με 51 μέρες από το δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου. Ξεκινάει από το θυμό του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα, που κόντεψε να γίνει αιτία να χάσουν το πόλεμο οι Έλληνες. Αυτό είναι κάτι διαχρονικό. Τελικά ο Έλληνας, επειδή είναι έξυπνος, βρίσκει τρόπο και με το Δούρειο Ίππο τα καταφέρνει και, μακάρι, να τα καταφέρνει πάντα.

Αθανασιάδου Κορίνα, Κεχαγιά Βερόνικα, Σελίδου Στεφανία (ΣΤ΄ Τάξη)