Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣ


5 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια του κεφαλαίου «Παγκόσμια προβλήματα» του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ασχολήθηκαν με το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί τον πλανήτη μας. Έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο, συγκέντρωσαν πληροφορίες και τις επεξεργάστηκαν, βρήκαν φωτογραφίες, έφτιαξαν μια παρουσίαση power point και παρουσίασαν τη δουλειά τους στους μαθητές του σχολείου μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

PDF Παρουσίασης

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τη φετινή σχολική χρονιά η ΣΤ΄ τάξη αποφάσισε να ασχοληθούμε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με το θέμα «Άθληση και ψυχαγωγία». Ήταν ένα από τα πολλά θέματα τα οποία έπεσαν στο τραπέζι και το οποίο ψήφισαν οι περισσότεροι. Ασχολήθηκαν με το θέμα για περίπου 4 μήνες. Συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, έκαναν μετρήσεις και υπολογισμούς, έρευνα, συζητήσεις, κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους, προσπάθησαν να επιλύσουν προβληματικές καταστάσεις, ενημερώθηκαν από εξειδικευμένα άτομα, συγκέντρωσαν πληροφοριών από το ίντερνετ.

Το αποτέλεσμα της εργασίας το παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου σε εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου.

PDF
PDF Παρουσίασης

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας οργάνωσε έκθεση βιβλίου για μαθητές και για ενήλικες την Παρασκευή 10 και Τρίτη 14 Ιουνίου. Στη φετινή έκθεση προσκαλέσαμε το δάσκαλο και συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, ο οποίος μας παρουσίασε μαζί με το γιο του Ορέστη, παίζοντας μουσική και τραγουδώντας, το βιβλίο του «Ο πειρατής Σιντόρε-Ντορεμί».

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Γερμανία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1986. Μένει στην Έδεσσα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται στο 6ο Δ.Σ. Έδεσσας. Ως μουσικός παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Με την ιδιότητα του συγγραφέα έχει γράψει θεατρικά έργα («Το ποτάμι που θύμωσε», «Μια Κυριακή στο δάσος», «Ο έκτος κύκλος»), και τα βιβλία «Το μήνυμα του Πελαργού» και «Ο πειρατής Σιντόρε-Ντορεμί».ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το τελευταίο τρίμηνο στο Νηπιαγωγείο ασχοληθήκαμε διαθεματικά με το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Αποφασίσαμε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στις 15 Ιούνη να παρουσιάσουμε το θεατρικό «Το ηλιακό σύστημα». Πιστεύουμε ότι είχε επιτυχία.Η ΕΞΟΔΟΣ

Την Τρίτη 14 Ιουνίου και με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων οι μαθητές και ο δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης βγήκαμε να διασκεδάσουμε στην πιτσαρία Da Elio. Περάσαμε μια όμορφη βραδιά με γέλια πειράγματα, «ταχυδακτυλουργικά» και χορευτικές «επιδείξεις».


ΜΠΟΥΓΕΛΟ

Μπορεί το καθιερωμένο μπουγέλο να αναβλήθηκε για μια μέρα λόγω καιρού, έγινε όμως την Πέμπτη 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών από την ΣΤ΄ και την Ε΄ τάξη.